RUKOMET (SP): Srpkinje u baražu protiv Rumunije

Izvor: Mondo, 21.Dec.2014, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUKOMET (SP): Srpkinje u baražu protiv Rumunije

Žrebom u Budimpešti odlučeno je da će rukometašice Srbije u baražu za Svetsko prvenstvo 2015. godine igrati sa selekcijom Rumunije.

Foto: MN Press

Mečevi baraža za SP igraće se 6. ili 7. juna, u Srbiji, odnosno 13. i  14. juna  u Rumuniji.

Na prethodnom Svetskom prvenstvu koje je održano u Srbiji, naša selekcija osvojila je srebrnu medalju. Vicešampionke sveta u finalu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << izgubile su od selekcije Brazila rezultatom 20:22.

Na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Hrvatskoj, Srbija je zauzela 15. mesto, dok je Rumunija završila takmičenje kao peta u prvoj grupi.

"Uprethodnim susretima koje smo odigrali sa Rumunijom znamo da to nije slaba reprezentacija. Ne smemo da potcenimo Rumuniju kao protivnika, dobro su igrale na EP, i moraćemo da uložimo maksimum kako bismo ih pobedile", izjavila je srpska reprezentativka Sanja Rajović.

Dragica Đurić, trener golmana ženske rukometne reprezentacije Srbije i član stručnog štabanavionalnog tima, smatra da su naše igračice dobile protivnika po meri.

"Iako nema slabih protivnika, mislim da smo imali sreće što smo izvukli Rumuniju. Mogu da kažem da sam priželjkivala da igramo sa ovom reprezentacijom u baražu. Rumunija se na EP dobro plasirala, treba iskoristiti ovaj period koji nam predstoji da se dobro se pripremimo", rekla je Dragica Đurić.

U ostalim mecevima baraža sastaće se: Francuska - Slovenija, Nemačka - Rusija, Holandija - Češka, Ukrajina - Poljska, Crna Gora - Island, Austrija - Mađarska, Hrvatska - Švedska, vicešampion Evrope - Slovačka.

Svetsko prvenstvo za rukometašice održaće se u Danskoj od 5. do 20. decembra 2015. godine.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.