RU: Komandosi poginuli u eksploziji

Izvor: B92, 22.Okt.2013, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RU: Komandosi poginuli u eksploziji

Moskva -- Prema preliminarnim nalazima, šest ruskih komandosa Vazduhoplovno-desantnih snaga poginuli su od posledica eksplozije artiljerijske granate.

"Prema preliminarnim podacima, uzrok pogibije vojnika Vazduhoplovno-desantnih snaga na poligonu 714 blizu naselja Strugi Krasnije (Oblast Pskova) mogao je biti neeksplodirano punjenje", navelo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Prva analiza prirode eksplozije i kratera koji se formirao na mestu eksplozije, kao i vrsta rana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stradalih vojnika ukazuje da je eksplodiralo artiljerijsko punjenje, prenela je agencija RIA Novosti.

Ranije danas ruske agencije javile su da je na poligonu za vojnu obuku u regionu Pskova na zapadu Rusije poginulo šest vojnika, dok su dvojica povređena.

U saopštenju Ministarstva navedeno je da je "šest pripadnika ruskih vazduhoplovnih snaga poginulo u eksploziji, dok je još dvoje povređeno i prebačeni su u najbližu medicinsku ustanovu".

Vojnici su se vraćali sa vatrogasne vežbe.

Agencije navode da su poginula petorica kadeta Rjazanske vazduhoplovno-desantne akademije i jedan vojnik po ugovoru.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Eksplozija u vojnom kampu u Rusiji, 6 mrtvih

Izvor: Vesti-online.com, 22.Okt.2013

U eksploziji u kampu za vojnu obuku u regionu Pskova na zapadu Rusije poginulo je šest vojnika, dok su dvojica povređena, prenela je ruska državna agencija RIA, citirajući saopštenje ruskog Ministarstva odbrane...Foto: Arhiva..U saopštenju se navodi da je "šest pripadnika ruskih vazduhoplovnih...

Nastavak na Vesti-online.com...

Eksplozija u vojnom kampu, šest vojnika poginulo

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Okt.2013

MOSKVA - U eksploziji u kampu za vojnu obuku u regionu Pskova na zapadu Rusije poginulo šest vojnika, dok su dvojica povrijeđena, prenijela je ruska državna agencija RIA.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.