Azdejković preti tužbom: RTS da se izvini zbog komentatora Evrovizije!

Izvor: Blic, 11.Maj.2014, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azdejković preti tužbom: RTS da se izvini zbog komentatora Evrovizije!

Gej lezbejski info centar osudio je danas ponašanje komentatora RTS tokom prenosa Evrovizije, naročito kada je nastupala predstavnica Austrije Končita Vurs i tokom procesa glasanja kada je ona dobijala maksimum broj poena.

"Smatramo nedopustivim vređanje trans populacije na nacionalnom servisu koji je servis svih građana, pa i LGBT populacije, koju već godina aktivno ignoriše. Smeštanje trans osobe Končite Vurst u domen bizarnosti, cirkusa, frik šoua i zblažavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kada dobija maksimum broj poena je nedopustivo", navodi se u saopštenju Gej lezbejskog info centra.

Dalje se kaže da su takvim ponašanjem komentatori RTS "diskriminisali LGBT populaciju, što je u Srbiji zabranjeno Zakonom protiv diskriminacije i drugim zakonskim i podzakonskim aktivma vezanim za medije".

"Gej lezbejski info centar zahteva izvinjenje od RTS zbog diskriminatornih izjava komentatora ili će biti primoran da podnese pritužbu poverenici za zaštitu ravnopravnosti i predstavku Republičkoj radiodifuznoj agenciji", kažu iz Info centra.

Evrovizija je već decenijama događaj koji promoviše toleranciju i koji je veoma blizak senzibilitetu LGBT populacije širom Evrope, smatraju oni i navode da je "nedopustivo da se tokom takvog događaja čuju komentari kao što smo imali prilike da čujemo na RTS".

Pročitajte još Sve što niste znali o "bradatoj ženi" iz Austrije, pobednici Eurosonga Finale Eurosonga: Pobedila "Bradata žena" Končita iz Austrije!

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RTS uputio izvinjenje pripadnicima LGBT populacije zbog načina komentarisanja Eurosonga

Izvor: Svet, 11.Maj.2014

12. maj 2014. godine 16:32 Radio-televizija Srbije je danas objavila da žale ukoliko je komentarisanje prenosa finalne večeri Evrosonga uznemirilo transrodnu populaciju i LGBT pripadnike. Gej lezbejski info centar (GLIC) osudio je juče ponašanje komentatora RTS-a tokom prenosa Evrovizije, pogotovo...

Nastavak na Svet...

GLIC traži izvinjenje od RTS-a zbog Evrovizije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2014

Gej lezbejski info centar osudio je danas ponašanje komentatora RTS tokom prenosa Evrovizije pogotovo za vreme nastupa i glasajna za predstavnicu Austrije Končitu Vurs kada je ona dobijala maksimalan broj poena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.