RS se zadužuje za još 147 miliona evra

Izvor: Blic, 28.Feb.2014, 00:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RS se zadužuje za još 147 miliona evra

Narodna skupština Republike Srpske odobrila je danas tri odluke Vlade kojima će se RS zadužiti za još 288 miliona konvertibilnih maraka (oko 147 miliona evra). Novim zaduživanjem ukupan dug RS će u ovoj godini preći rekordnih 2,5 milijardi evra.

Parlament je prihvatio odluku o dugoročnom zaduženju od 254 miliona maraka za finansiranje budžetskih izdataka u ovoj godini, odluku o zaduženju od 25 miliona maraka za potrebe Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i odluku o dugoročnom zaduženju od devet miliona maraka za realizaciju projekta "Dositej" - za opremanje škola kompjuterima.

Ministar finansija RS Zoran Tegeltija rekao je da je tim odlukama predviđeno uzimanje kredita Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke, emisijom dugoročnih hartija od vrednosti i kreditnim zaduženjem kod domaćih finansijskih institucija i društava.

Ekonomski stručnjaci upozorili su da Vlada RS bez zaduživanja ne može više da finansira ni budžetsku potrošnju, ni dugove, zbog čega uzima nove kredite da bi vratila stare.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

RS se zadužuje za još 147 miliona evra

Izvor: Akter, 28.Feb.2014

Narodna skupština Republike Srpske odobrila je danas tri odluke Vlade kojima će se RS zadužiti za još 288 miliona konvertibilnih maraka (oko 147 miliona evra)

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.