RRA ugasila 95 radio i TV stanica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Dec.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RRA ugasila 95 radio i TV stanica

BEOGRAD - Republička radiodifuzna agencija je od 31. avgusta do danas donela 95 rešenja za gašenje emitera koji nemaju dozvolu za rad, izjavio je zamenik predsednika RRA Goran Karadžić.

On je na konferenciji za novinare precizirao da je reč o 86 radio i devet televizijskih stanica od kojih je 56 dobrovoljno prestalo da radi, 24 su ugašene, dok je preostalih 15 u postupsku gašenja.

Karadžić je izrazio uverenje da će ti postupci biti završeni do početka februara >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 2009. godine.

Prema njegovim rečima, podneto je 69 prekršajnih i dve krivične prijave protiv vlasnika radio i televizijskih stanica koji nemaju dozvolu za rad.

"Doneta je i jedna presuda protiv fizičkog lica koje je novčano kažnjeno sa 20.000 dinara", naveo je Karadžić i dodao da su mediji koji nemaju dozvolu za rad morali da prekinu emitovanje programa do 31. avgusta.

On je poručio da neće biti izuzetaka i da će svi emiteri koji nemaju dozvole za rad biti ugašeni.

Predstavnik Republičke agencije za telekomunikacije (RATEL) Dušan Jokanović rekao je da je ostalo još da se provere emiteri na oko 25 do 30 odsto teritorije Srbije.

On je naveo da pronalazak nelegalnih emitera otežava to što većina tih radio i TV stanica menjaju vlasnika i frekvenciju na kojoj emituju program.

Predsednica Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Nadežda Gaće rekla je da emiteri koji rade bez dozvole ugrožavaju legalne radio i TV stanice.

Gaće je kazala da se to posebno vidi u sferi oglašavanja, jer nelegalni emiteri traže manje novca za oglašavanje od legalnih i time ugrožavaju konkurenciju na tržištu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gašenje emitera bez dozvole za rad

Izvor: B92, 26.Dec.2008

Beograd -- Republička radiodifuzna agencija je od 31. avgusta do danas donela 95 rešenja za gašenje emitera koji nemaju dozvolu za rad...Više od pola tih emitera dobrovoljno je prestalo da radi, dok su 24 ugašena. Zamenik predsednika RRA Goran Karadžić veruje da će do početka februara biti okončano...

Nastavak na B92...

Uskoro gašenje svih emitera bez dozvole

Izvor: Blic, 27.Dec.2008, 07:37

Preostalih petnaest emitera koji po rešenju Radiodifuzne agencije nemaju dozvolu za rad, biće ugašeni najkasnije do početka februara 2009. godine, najavio je juče zamenik predsednika RRA Goran Karadžić...Karadžić je na sastanku o gašenju radio i televizijskih stanica koje nemaju dozvolu, a...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.