RRA u sredu o frekvenciji ugašene TV Avale

Izvor: Press, 06.Avg.2013, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RRA u sredu o frekvenciji ugašene TV "Avale"

Zamenik predsednika Saveta RRA Goran Karadžić rekao je u ponedeljak Tanjugu da je sednica zakazana za 11 sati i da očekuje da će na njoj biti doneta odluka o dodeli frekfencije.

Sednica zakazana za 23. jul odložena je zbog nepredviđenog odsustva nekoliko članova tog tela, a prisutni članovi su odlučili da je za donošenje tako važne odluke, kao što je dozvola za nacionalnu frekvenciju, potrebno da budu prisutni svi članovi Saveta.

I pored toga što na sednici >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << održanoj 23. jula nije bilo odluke, Karadžić je rekao da se ne kasni i da zakonski rok od 30 dana nije "probijen".

On je istakao i da očekuje da će odluka biti doneta sutra i da nema razloga da ne bude.

''''Očekujemo da ćemo svi biti prisutni, a ako i neko ne bude došao nije strašno, važno je samo da odluka bude doneta uz prisustvo najvećeg broja članova", rekao je Karadžić.

Prijavu za nacionalnu frekfenciju dostavile su TV "Nova" i TV "Kopernikus Svet plus 3", čije su prijave bile potpune i blagovremene.

Za regionalno pokrivanje konkurisali su TV "Jedinstvo" i "TV NP" iz Novog Pazara, TV "Telemark" iz Čačka, "Moja TV" iz Beograda i "Radio" M iz Knjaževca.

Savet RRA obavio je razgovore sa predstavnicima kandidata, a odluka će biti doneta na osnovu procene poslovnog uspeha kandidata, gledanosti TV stanice, iskustva u oblasti radiodifuzije i pretežne delatnosti, stimulacije razvoja domaće radiodifuzije, garancije stanice doprinosu većem kvalitetu i raznovrsnosti programa.

Vrednovaće se i ponašanje podnosioca prijave, transparentnost vlasničke strukture i porekla kapitala, kao i sprečavanje otvorenog ili prikrivenog nametanja preovlađujućeg uticaja na javno mnenje u oblasti radiodifuzije.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RRA danas o frekvenciji ugašene TV "Avale"

Izvor: Blic, 07.Avg.2013, 09:11

Republička radiodifuzna agencija (RRA) trebalo bi danas da donese odluku o dodeli nacionalne frekvencije koju je koristila ugašena televizija "Avala". Zamenik predsednika Saveta RRA Goran Karadžić rekao je u ponedeljak da je sednica zakazana za danas u 11 sati. ..Sednica zakazana za 23. jul odložena...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.