RRA: Nema dodele frekvencije

Izvor: B92, 23.Apr.2014, 08:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RRA: Nema dodele frekvencije

Beograd -- Savet RRA nije dodelio nacionalnu frekvenciju ugašene TV "Avala", za koju su konkurisale "Nova" i "Kopernikus". Ne zna se da li će biti raspisan novi konkurs.

"Odluka je takva da nisu usvojeni prigovori televizija, čime je konkursna procedura završena", rekao je zamenik predsednika Saveta RRA Goran Karadžić.

On je naveo da će RRA uskoro zatražiti od RATEL-a i Ministarstva za telekomunikacije objašnjenje o tome da li su se stekli uslovi za raspisivanje novog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << konkursa za dodelu nacionalne frekvencije.

"Da smo neki prigovor televizija usvojili, onda bismo ponovo glasali o dodeli dozvole. Mi ćemo se nakon što televizijama uputimo rešenje o današnjoj odluci, obratiti RATEL-u da vidimo da li će se steći uslovi za raspisivanje novog konkursa", dodao je Karadžić.

Na današnjoj sednici raspravljalo se o prigovorima "TV Nove" i "Kopernikusa", koji su podneti nakon prethodne sednice na kojoj nije doneta odluka o dodeli frekvenicije.

O prigovorima je trebalo da se raspravlja 14. aprila, ali je ta sednica odložena zbog bolesti predsednika Saveta, vladike Porfirija.

Podsetimo, Savet RRA na poslednjoj održanoj sednici nije doneo odluku o dodeli nacionalne frekvencije, pošto su po četiri glasa dobili i "Kopernikus" i "Nova", dok je jedan listić za glasanje ostao nezaokružen.

Za odluku o dodeli frekvencije bilo je potrebno da jedna od televizija dobije pet glasova, s obzirom da Savet RRA ima devet članova.

Karadžić je ranije rekao da se, ako se na sednici usvoji jedan ili oba prigovora, glasanje za dodelu frekvencije ponavlja i ona može biti dodeljena.

Ukoliko frekvencija ponovo ne bude dodeljena, rekao je Karadžić, predstavnici RRA će razgovarati sa drugim državnim organima, među kojima su RATEL i Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, kako bi se videlo ima li svrhe da treći put bude raspisan konkurs.

Konkurs za nacionalnog emitera raspisan je oktobra prošle godine, a bio je otvoren do 30. decembra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.