RRA: Doneti zakon o kablovskim emiterima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Mar.2012, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RRA: Doneti zakon o kablovskim emiterima

NOVI SAD -

Član Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA) Miloš Rajković zauzeo se danas za usvajanje zakona o kablovskim emiterima, kako bi svi elektronski mediji u Srbiji bili u ravnopravnom položaju.

Rajković je na okruglom stolu o predizbornom izveštavanju rekao da je 60 odsto Srbije već "u kablu" i dodao da je RRA u više navrata od Ministarstva kulture tražila da izradi zakon o kablovskim emiterima.

"Ako smo uredili etar, moramo da uredimo i kabl, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da bi emiteri radili u ravnopravnim uslovima", ocenio je on.

Govoreći o naknadama koje su emiteri obavezni da plaćaju agencijama za zaštitu autorskih prava SOKOJ i OFPS, član Saveta RRA je ocenio da je to "poprilično neodrživo" i da predstavlja preveliki namet, pogotovo za male medije.

Predsednik Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM) Saša Mirković rekao je da zbog plaćanja naknada SOKOJ-u i OFPS-u preti opasnost da elektronski mediji u Srbiji budu desetkovani, pošto je ta naknada povećana sa 7.000 na 40.000 dinara, a to za male medije predstavlja veliki trošak.

"Argument SOKOJ-a da oni koji ne mogu da plate tu naknadu - ne treba ni da postoje jednostavno nije na mestu, jer nije SOKOJ taj koji treba da zatvara radio i TV stanice po Srbiji", kazao je Mirković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.