RIK: Parović da dostavi još 154 izjave birača

Izvor: B92, 11.Mar.2017, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RIK: Parović da dostavi još 154 izjave birača

Beograd -- RIK naložio Narodnom slobodarskom pokretu, predlagaču Miroslava Parovića za predsednika Srbije, da u roku od 48 hdostavi još najmanje 154 overene izjave birača

Od 10.145 lica čije potpise je dostavio taj pokret, utvrđeno je da je 9.872 upisano u jedinstveni birački spisak, 205 nije upisano, 52 je podržalo drugog kandidata, a njih 16 je podržalo dva ili više puta istog kandidata.

Za sedam lica nije bilo moguće izvršiti promenu zbog neispravno upisanog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jedinstvenog matičnog broja.

RIK je odbio prigovor Andrije Janićijevića iz Zemuna koji se odnosio na notare koji, prema njegovoj tvrdnji, nisu hteli da mu overe sporazum o osnivanju grupe građana Narodni radnički pokret.

Odlučeno je da se sa prigovorom upoznaju Ministarstvo pravde i Javno-beležnička komora.

RIK je do sada potvrdio ukupno pet kandidata za predsednika Srbije, a rok za prijave za učešće na izborima ističe sutra u ponoć.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.