RHMZ upozorio: Upaljen crveni meteo alarm

Izvor: B92, 01.Avg.2021, 08:01

RHMZ upozorio: Upaljen crveni meteo alarm

RHMZ izdao je upozorenje da će danas biti veoma toplo vreme sa najvišom temperaturom od 34 stepena na severu, do 40 stepeni na jugu Srbije.

Na jugoistoku lokalno i do 42 stepena.

U prvoj polovini sledeće sedmice, od 2. do 4. avgusta, visoke temperature očekuju se samo na krajnjem jugu i istoku Srbije, od 34 do 37 stepeni, dok će u ostalim krajevima biti svežije.

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo. Posle podne, uveče i tokom noći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na severu zemlje uz izolovani razvoj oblačnosti ređa pojava kratkotrajnog pljuska sa grmljavinom.

Vetar slab i umeren, u planinskim predelima i na severu jak, kratkotrajno i olujni, južni i jugozapadni, a krajem dana i tokom noći u Vojvodini u skretanju na severozapadni.

Najniža temperatura biće od 17 do 24 stepena, a najviša dnevna od 36 do 40 stepeni, na jugoistoku Srbije lokalno i do 42 stepena.

Zbog visokih temperatura u Srbiji danas je upaljen crveni meteo alarm, osim u Bačkoj i Sremu gde je na snazi narandžasti.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 8. avgusta, u ponedeljak se očekuje osveženje za 5 do 10 stepeni, uz delimično povećanje oblačnosti na severu i zapadu zemlje i lokalnu pojavu pljuskova sa grmljavinom.

U utorak pretežno sunčano, a od utorka uveče do kraja perioda uz promenljivu oblačnost ređa pojava kratkotrajne kiše ili pljuskova sa grmljavinom.

Temperatura u većini mesta oko proseka, osim na jugoistoku zemlje gde se zadržava veoma toplo vreme, sa maksimalnom temperaturom iznad prosečnih vrednosti za ovo doba godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.