RHMZ upozorava: Stiže promena

Izvor: B92, 18.Jul.2023, 07:21

RHMZ upozorava: Stiže promena

Prognozirani dnevni maksimumi temperature za danas su od 33 do 37 stepeni Celzijusa, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Od sutra će najtoplije biti na jugu zemlje, gde će uz pretežno sunčano vreme maksimalne temperature dostizati u većini mesta od 34 do 38, lokalno i do 40 stepeni Celzijusa.

U severnim, delom i u centralnim krajevima će sa čestim prodorima malo svežijeg vazduha iz srednje Evrope temperature biti niže za 4 do 7 stepeni, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a uz lokalni razvoj oblačnosti, biće uslova i za pljuskove sa grmljavinom, ponegde praćene gradom i olujnim vetrom.

Najveća verovatnoća za pojavu nepogoda je u sredu krajem dana i tokom noći između 19 i 20. jula, kao i između 21. i 22. jula.

U Beogradu će se danas i sutra, kao i u petak i subotu dnevni maksimumi kretati od 34 do 37 stepeni, dok će u ostalim danima biti manje toplo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.