RGZ: Sprečićemo politizaciju slučaja Hercegovačka

Izvor: N1 televizija, 19.Maj.2017, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RGZ: Sprečićemo politizaciju slučaja Hercegovačka

Povodom navoda Zaštitnika građana da su dva objekta u Hercegovačkoj ulici, br. 12 i 13, nezakonito izbrisana iz katastarske evidencije, Republički geodetski zavod je saopštio da će nastojati da spreči da taj predmet dobije političku konotaciju, te da u svom radu postupa u skladu sa Ustavom, zakonima i drugim propisima.

Republički geodetski zavod je povodom preporuke Zaštitnika građana, u vezi sa pritužbom Vladimira Markovića iz Beograda oko zakonitosti rada Službe >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << za katastar nepokretnosti Savski Venac, obavestio javnost da u svom radu postupa u skladu sa Ustavom, zakonima i drugim propisima.

Republički geodetski zavod poručuje da će “nastojati da spreči da predmet dobije političku konotaciju kroz nepotpune i netačne informacije plasirane javnosti, koje stvaraju utisak pravne nesigurnosti i nepoverenja u organe javne vlasti”.

Poštujući instituciju Zaštitnika građana i ovlašćenja koja su joj data na osnovu Zakona o Zaštitniku građana, Republiki geodetski zavod će i u predmetnoj situaciji, preduzeti mere u skladu sa zakonom, poručuje se u saopštenju.

Podsetimo, Zaštitnik građana je, nakon sprovedenog postupka, utvrdio da je nezakonitim i nepravilnim brisanjem iz evidencije katastra nepokretnosti dva objekta u Hercegovačkoj ulici, Služba za katastar nepokretnosti Savski venac Republičkog geodetskog zavoda grubo povredila pravo pritužioca, kao vlasnika na mirno uživanje imovine.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

U vezi sa Savamalom geodetski zavod preduzeće mere u skladu sa zakonom

Izvor: Beta, 19.Maj.2017

Republički geodetski zavod Srbije je povodom zaključka zaštitnika gradjana da su dva objekta u beogradskoj Savamali nezakonito obrisana iz katastarske evidencije, danas saopštio da će preduzeti mere i "nastojati da spreči da predmet dobije političku konotaciju kroz nepotpune i netačne informacije...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.