RFZO: Naći ćemo rešenje za povređenog mladića

Izvor: Mondo, 02.Feb.2015, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RFZO: Naći ćemo rešenje za povređenog mladića

Republički fond za zdravstveno osiguranje saopštio da preduzima sve u okviru svojih nadležnosti da obezbedi ostvarivanje prava iz obaveznog zravstvenog osiguranja za Stefana Stankovića (23) iz Niša, koji je izboden nožem u novembru 2014.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Kako je saopštio Republički fond za zdravstveno osiguranje, danas je majka Stefana Stankovića bila u Filijali tog fonda u Nišu radi rešavanja problema u vezi sa daljim nastavkom produžene >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << rehabilitacije u Ribarskoj banji.

Stefana Stankovića su tri osobe napale u Nišu, izboden je nožem, a jedan od uboda oštetio je njegovu kičmenu moždinu zbog čega ne oseća noge.

U saopštenju RFZO se podseća da su prvostepena i drugostepena lekarska komisijaFilijale Niš odbile rehabilitaciju, jer je nakon hirurškog lečenja proteklo više od 30 dana, te nisu ispunjenji uslovi iz važećeg Pravilnika o medicinskoj rehabilitaciji u stacionarnim zdravstvenim ustanovama specilijalizovanim za rehabilitaciju.

Kako se navodi, majci Stefana Stankovića je objašnjeno da je odmah po dobijanju ocene Drugostepene lekarske komisije trebalo u roku tri dana da podnese prigovor, što je ona danas i učinila.

Kod svih sličnih slučajeva, veoma je bitno da se osiguranici i članovi njihovih porodica obrate najpre RFZO-u ili zaštitnicima prava osiguranika, kojih ima u svim zdravstvenim ustanovama, a ne da vrše pritisak preko medija, navodi taj fond.

"Apelujemo da se ovakve situacije rešavaju saradnjom sa RFZO-om, a ne otvorenim pismima preko medija i pritiskom na stručno-medicinske organe, jer to nije u interesu osiguranika. I direktor RFZO-a i stručne službe uvek su dostupni za saradnju, kako sa osiguranicima u ostvarivanju njihovih prava iz zdravstvenog osiguranja, tako i sa medijima", piše u saopštenju.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.