REM zabranio emitovanje predizbornog spota Aleksandra Vučića

Izvor: RTS, 17.Mar.2017, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REM zabranio emitovanje predizbornog spota Aleksandra Vučića

Regulatorno telo za elektronske medije naložilo je elektronskim medijima da u roku od 24 sata obustave emitovanje predizbornog spota predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića, u kojem se pominje "Vučiću, pederu", zbog kršenja Zakona o oglašavanju.
Na sajtu REM-a se navodi da je to usledilo posle reakcija jednog broja nevladinih organizacija koje se bave zaštitom prava LGBT populacije.
Utvrđeno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je da se na samom kraju spota sa televizijskog ekrana u kafiću, u kome se radnja odigrava, u više navrata čuje uzvikivanje sa stadiona "Vučiću, pederu".
Takvim sadržajem je, kažu, povređena odredba člana Zakona o oglašavanju u kome se precizira da "oglasna poruka ne sme da sadrži izjave ili vizuelno predstavljanje koje se može smatrati uvredljivim", bez obzira na to što je u konkretnom slučaju, u spotu predsedničkog kandidata, skandiranje potpuno individualizovano.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

REM zabranio Vučićev spot, SPS traži ostavke članova REM-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Mar.2017

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) naložilo je danas elektronskim medijima da u roku od 24 sata obustave emitovanje predizbornog spota predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića, u kojem se pominje "Vučiću pederu", zbog kršenja Zakona o oglašavanju...Na sajtu REM-a se navodi da je to...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.