REKONSTRUKCIJA KOLOVOZA NA PUTU OBRENOVAC - UB

Izvor: Kurir, 24.Mar.2011, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REKONSTRUKCIJA KOLOVOZA NA PUTU OBRENOVAC - UB

BEOGRAD - Na regionalnom putu R -101, Obrenovac - Ub, radi bolje bezbednosti saobraćaja, počela je rekonstrukcija kolovoza koji se finansira kreditom Svetske banke za obnovu i razvoj (IBRD) i Javnog preduzeća "Putevi Srbije".

Novoprojektovani kolovoz kroz Obrenovac i Ub zadržaće postojeću širinu, dok je na vangradskim deonicama predviđeno proširenje, kao i rekonstrukcija starih i izgradnja novih autobuskih stajališta, saopštila je Gradska uprava.

- Put bi trebao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << bude završen do kraja godine, a vrednost projekta je oko 500 miliona dinara - rekao je predsednik opštine Obrenovac Željko Jovetić, podsećajući da se u toj opštini trenutno realizuju dva velika projekta, most preko Save i Valjevski put.

Predsednik opštine Ub Vladislav Krsmanović naglasio je da se radi o veoma važnom infrastrukturnom projektu za obe opštine, posebno što se realizuje u kriznoj godini, kada se do sredstava dolazi otežano.

Direktor "Strabaga" za Srbiju Ginter Hartveger je izrazio zadovoljstvo što ta firma učestvuje kao izvođač na ovom projektu, dodajući da joj je cilj uspostavljanje dugoročnije saradnje na teritoriji Srbije.

Posao rekonstrukcije kolovoza dodeljen je Preduzeću za puteve "Zaječar", koje od 2006. godine posluje u okviru koncerna "Strabag", navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.