REKA RAKIJE POTEKLA IZ KOSJERIĆA ZA INOSTRANSTVO!

Izvor: Kurir, 29.Jun.2010, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REKA RAKIJE POTEKLA IZ KOSJERIĆA ZA INOSTRANSTVO!

Porodica Zarić u Kosjeriću otvorila fabriku rakije, najmoderniju u ovom delu Evrope, koja će proizvoditi tri miliona litara godišnje

KOSJERIĆ - Od maline, višnje, kajsije, šljive i dunje!

Ovako iz Kosjerića najavljuju reku rakije. Vujica Zarić iz ovog grada i njegova porodica otvorili su juče u poznatom voćarskom kraju fabriku rakije, najmoderniju u ovom delu Evrope, kapaciteta tri miliona litara rakije godišnje. Fabriku je otvorio ministar ekonomije i regionalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << razvoja Mlađan Dinkić, koji je poručio da „Srbija treba da bude ponosna na porodice kakva je Zarić, koja investira u svoj zavičaj".

- Napravili su čudo od fabrike! Fabrika je važna i zbog izvoza i zbog zapošljavanja novih radnika, ali i zbog 2.000 voćara iz ovog kraja, koji će moći da se oslone na ovu fabriku i koji će imati kome da prodaju rakiju - rekao je Dinkić, dodajući da će, „ko god proba rakiju iz Kosjerića, zaboraviti viski".

Porodica Zarić kupila je pre tri godine staru fabriku rakije „Povlen", koja je proizvodila čuvenu rakiju „povlenku", i za tri godine, kroz investiciju vrednu tri miliona evra, uspeli su da sasvim obnove opremu.

- U međuvremenu zaštitili smo rakiju „kraljicu", a pored ove, proizvodićemo i rakije od maline, od višnje, dunje... Od tri miliona litara, koliki je godišnji kapacitet, 60 posto će ići u izvoz, na tržište Nemačke, Austrije, Slovenije, Australije, a javljaju se i kupci iz Amerike i drugih zemalja, iz Rusije, Ukrajine - kaže Zarić.

Fabrika će, kada proizvodnja krene punim kapacitetom, zaposliti 45 radnika.

(Z. Š.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.