Izvor: B92, 05.Jan.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REAGOVANJA NA MOGUCNOST IZBORA U CRNOJ GORI

Posle sednice Predsednistva Demokratske partije socijalista kao najizglednija opcija u resavanju drzavno-pravnog statusa Crne Gore spominje se odrzavanje vanrednih parlamentarnih izbora u martu ove godine. Podgoricki mediji preneli su da je vecina u DPS za raspisivanje izbora nakon cega bi se u Crnoj Gori krajem maja ili pocetkom juna odrzao referendum. Funkcioner DPS Aleksandar Djurisic istice da je bilo previse izbora, ali da ta cinjenica nikako ne spori spremnost vladajuce crnogorske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << partije da proveri volju biraca. "Mi ne bezimo od provere volje biraca i od tezine na politickom trzistu. Mi smo ubedjeni da smo i dalje najjaca stranka i najmocnija u Crnoj Gori i to za nas nije nikakav problem", rekao je Djurisic.

Predstavnici Liberalne stranke nisu zeleli da komentarisu odrzavanje vanrednih izbora u Crnoj Gori dok ne bude doneta zvanicna odluka o tome.

Potpredsednik Socijaldemokratske partije Miodrag Ilickovic izjavio je da "bi odluka o izborima bila dosta neracionalna, jer ce se ogromna drustvena energija, pa i meterijalna sredstva, utrositi na nesto ce biti i predmet izbora i predmet referenduma. Izbori i referendum ticace se jednog istog pitanja - da li medunarodno priznata Crna Gora ili protiv toga", rekao je Ilickovic.

"Narodna stranka prihvata odrzavanje izbora kao neminovnost nakon cega se s jasnijim legitimitetom moze govoriti o referendumu", izjavio je lider narodnjaka Dragan Soc. On je naglasio da je Narodna stranka izlaskom iz crnogorske Vlade zatrazila raspisivanje izbora. "Mislim da je to politicki najlogicniji potez i najmoralniji jer se raspadom koalicije prakticno potrosio legitimitet iz '98, DPS je potpuno promenila svoj odnos prema drzavi i ne vidim nista nelogicno da DPS medju biracima zatrazi potvrdu za svoj stav", ocenio je Soc, javlja B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.