RAZBESNELA I NJEGA: Najbogatiji čovek Evrope se OBRUŠIO na devojčicu

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Sep.2019, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RAZBESNELA I NJEGA: Najbogatiji čovek Evrope se OBRUŠIO na devojčicu

Milijarder optužio aktivistkinju da ima katastrofične misli

Bernar Arno, vlasnik modnog koncerna LVMH i najbogatiji čovek u Evropi, kritikovao je aktivistkinju za borbu protiv klimatskih promena Gretu Tunberg zbog "prepuštanja katastrofičnim mislima".

Arno, čiji koncern obuhvata modne kuće kao što su "Fendi", "Kristijan Dior" i "Živanši" i koji je u prvom kvartalu 2019. ostvario profit u iznosu od 13,6 milijardi dolara, održao je konferenciju za novinare u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Parizu, na manifestaciji posvećenoj održivosti giganta luksuznih proizvoda u Parizu i tom prilikom komentarisao stanovišta mlade Šveđanke:

- Mislim da njeni stavovi demorališu mlade... Ona je dinamična devojčica, ali se potpuno prepustila katastrofičnim mislima - rekao je on.

Hvaleći vlastite ekološke ciljeve, Arno je dodao:

- Verujemo da je ostvarivanje ekoloških rezultata izvor inovacija, kreativnost i izvanrednosti i da ono mora biti uzeto u obzir u svim aktivnostima vezanim za dizajn i proizvodnju. Posvećeni smo ubrzanju i unapređenju rada na tom polju.

Modni brendovi kao što je LVMH nalaze se na meti aktivista za zaštitu klime zbog pitanja održivosti i lanaca isporuke. LVMH je obećao da će do 2020. smanjiti emisiju ugljen-dioksida za 25 odsto i omogućiti praćenje traga lanaca isporuke, uključujući i poreklo krzna.

Kritiku na Gretin račun Arno je izneo samo dva dana nakon što je ona optužila šefove država na Samitu UN u Njujorku za "izdaju" po pitanju borbe protiv globalnog zagrevanja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.