RADOVI NA SLAVIJI: Kako će funkcionisati saobraćaj

Izvor: Mondo, 26.Maj.2016, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RADOVI NA SLAVIJI: Kako će funkcionisati saobraćaj

Obnova najfrekventnijeg beogradskog trga Slavija i Bulevara Oslobođenja podeljena je u pet faza, a u svakoj od njih planirana je posebna organizacija saobraćaja, kao i izmena u režimu odvijanja gradskog prevoza.

Obnova gradskog trga trajaće 155 dana, a radovi, prema navodima "Večernjih novosti", počinju najverovatnije u julu.

Graski menadžer Goran Vesić rekao je za taj list da se grad veoma odgovorno primrema za radove kako bi bilo što manje gužvi. On ipak >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << upozorava da radovi neminovino znače veće gužve. "A gužve će biti manje ako se građani budu prodržavali uputstava grada i saobraćajne policije", rekao je Vesić.

Prema navodima "Novosti", u prvoj fazi radova, koja traje 12 dana, vozači će moći da koriste kružni tok na Slaviji, a od druge do pete faze, kružni tok će biti zatvoren, ali se pojedine trake na trgu koriste.

Mi vam prenosimo kako će funkcionisati saobraćaj i javni gradski prevoz u prve dve faze radova, od kojih će druga trajati 58 dana.

Foto: MONDO, Lana Stošić

PRVA FAZA:

Vozači će moći da koriste kružni tok, a u Bulevaru Oslobođenja saobraćaj će se odvijati po sredini kolovoza, između leve i desne tramvajske baštice.

Režim saobraćaja u sporednim ulicama:

- Skerlićeva jednosmerna od Nebojšine do Braničevske

- Nebojšina, od Skerlićeve do Pasterove, slepa i dvosmerna ukida se parkiranje s leve strane

- Krušedolska, od Bulevara oslobođenja do Svetog Save, slepa i dvosmerna, parkiranje se ukida sa desne strane

- Ohridska, slepa i dvosmerna, parkiranje se ukida

- Kneginje Zorke, od Bulevara oslobođenja do Svetog Save, slepa i dvosmerna

- Pasterova, od Deligradske do dr Subotića starijeg, slepa i dvosmerna

- Tiršova od Bulevara oslobođenja do Katanićeve, slepa i dvosmerna

- Katanićeva, od Tiršove do Birčaninove dvosmerna, a od Birčaninove do Bulevara oslobođenja dvosmerna i slepa

- Deligradska, jednosmerna od Slavije ka Birčaninovoj

Linije javnog prevoza:

- Ukidaju se tramvaji 10 i 14, umesto linije 9, skraćeno će saobraćati 9l od Novog Beograda, Resavskom do Kalemegdana. Prema Banjici će voziti autobus 9A, koji će polaziti iz Karađorđeve, kod hotela "Bristol". Tramvaji 2,3 i 12 će do Bulevara kralaj Aleksandra stizati kroz Resavsku izbegavajući zonu radova. Trolejbusi 19, 21, 22 i 29 neće menjati trasu. Autobuske linije 30, 39, 42, 47 i 59 uglavnom će polaziti sa okretnice u Birčaninovoj, a povremeno će okretati na Savskom trgu. Linije 31, 33, 36, 48, 78, 83, E7 i E9 saobraćaju uobičajeno.

Foto: MONDO, Nikola janković

DRUGA FAZA:

U Bulevaru oslobođenja, saobraćaj se odvija u desnoj traci. Kružni tok se zatvara, a na Trgu Slavija za saobraćaj se otvaraju alternativni privremeni pravci: Mekenzijeva-Kralja Milana i Nemanjina - Bulavar oslobođenja.

Režim saobraćaja u sporednim ulicama:

- Ohridska, slepa i dvosmerna, ukida se parkiranje

- Knegine Zorke, jednosmerna od Bulevara oslobođenja ka Mekenzijevoj

- Svetog Save, slepa i dvosmerna od Kneginje Zorke do Trga Slavija, ukida se parkiranje sa leve strane

- Beogradska, jednosmerna od Slavije ka Njegoševoj

- Nemanjina, između Resavske i Slavije dvosmerna sa suženjem na jednu traku po smeru

- Kralja Milana, između Kralja Milutina i Slavije, dvosmerna sa suženjem na jednu traku po smeru.

Linije javnog prevoza:

- Ukidaju se tramvaji 10 i 14, umesto linije 9, skraćeno će saobraćati 9l od Novog Beograda, Resavskom do Kalemegdana. Prema Banjici će voziti autobus 9A, koji će polaziti iz Karađorđeve, kod hotela "Bristol". Tramvaji 2,3 i 12 će do Bulevara kralaj Aleksandra stizati kroz Resavsku izbegavajući zonu radova. Trolejbusi 19, 21, 22 i 29 neće menjati trasu. Autobuske linije 30, 39, 42, 47 i 59 promenu smera kretanja obavljaće iz Bulevara oslobođenja, Nebojšinom, Tiršovom, Katićevom, do Bulevara oslobođenja. Zbog zatvaranja kružnog toka, linije 31 i E9 će iz Bulevara oslobođenja skretati u Nemanjinu, zatim Kneza Miloša do Kralja Milana i dalje redovnom trasom. Linije 33, 48 i E7 u smeru ka Dunav stanici kretaće se: Bulevar oslobođenja, Kneginje Zorke, Mekenzijeva, Beogradska i dalje redovno. U smeru ka Autokomandi: Beogradska, Njegoševa, Svetozara Markovića, Nemanjina, Bulevar oslobođenja. autobus 83 voziće skraćeno od Zemuna do Savskog trga, a 36 i 78 neće menjati trasu i koristiće pruivremene saobraćajnice u zoni radova.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Pogledajte detaljan plan izmene saobraćaja tokom radova na Slaviji

Izvor: Večernje novosti, 26.Maj.2016

Predstojeća obnova najvećeg gradskog trga trajaće 155 dana, odvijaće se u pet faza, a da bi radovi bili na vreme završeni, važno poštovanje uslova OBNOVA najfrekventnijeg beogradskog trga Slavija i Bulevara oslobođenja podeljena je u pet faza, a u svakoj od njih planirana...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.