Izvor: B92, 06.Avg.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RADA TRAJKOVIC O "PLANIRANIM NAPADIMA NA CELNIKE SNV-a"

Srpsko nacionalno vece Kosova i Metohije optuzilo je u subotu rezim u Beogradu da planira napade na celnike tog veca. "Iz poverljivih i dobro obavestenih izvora, bliskih rezimu u Beogradu dobili smo informaciju da su na Kosovo i Metohiju poslati, ili se vec nalaze tu, placenici koji po nalogu rezima imaju zadatak da eventualno organizuju i izvrse likvidaciju nekih od vodecih licnosti veca", stoji u saopstenju SNV. Sa ovim informacijama upoznati su KFOR i policija UNMIK, koji preduzimaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << intenzivne mere bezbednosti i identifikovanja ubacenih elemenata. Clan SNV Rada Trajkovic ovim povodom za B2-92 kaze: "Mi tu informaciju imamo vec blizu mesec dana, medjutim, sto se tice nasih aktivnosti, to nece apsolutno uticati na njih. SNV je sigurno na meti rezima zato sto pokusava da svetu prikaze jednu novu Srbiju, nove Srbe koji razmisljaju demokratski, koji drze jako do medjuetnicke tolerancije i trpljivosti, ali isto tako izbegavaju nacionalisticka euforicna okupljanja i homogenizaciju naroda na Kosovu na tom principu i, s druge strane, koji zele da zaista zadrze ono sto u svetu jeste pravilo, ono sto kazu - drzavni nacionalizam, to je da drzimo do svoje zemlje".

"Teznja celnika SNV da Srbija jednog dana postane clanica NATO je ono sto najvise bode oci vlastima u Beogradu", smatra Rada Trajkovic i precizira: "Mislim da vrlo hrabro u ovom teskom vremenu propagiramo tu saradnju sa svetom, propagiramo integraciju Srbije i perspektivu Srbije u Partnerstvu za mir i, na kraju krajeva, za mene licno i kao clanice u nekoj perspektivi i clanice NATO-a jer racunamo da je to jedini nacin da nas narod vise ne strada i propada. Normalno da sve to uzasava ljude kojma se sada cini da imaju neogranicenu vlast, ali sami su svesni toga da su oni u stvari odlazeci ljudi, ljudi kojima se kravata sve vise steze oko vrata". Predsednik Demokratske partije Kosova Hasim Taci pozvao je u subotu na zajednicki sastanak sve kosovske lidere kako bi razgovarali o primeni Deklaracije protiv nasilja potpisane u Vasingtonu. Rada Trajkovic je za B2-92 izjavila da o tome nista ne zna i ovaj Tacijev poziv prokometarisala sledecim recima: "Ja zaista ne znam za taj poziv Hasima Tacija, nisam obavestena s obzirom na to da smo mi u petak bili na Privremenom administrativnom vecu, g. Hasim to apsolutno nije potencirao. Najverovatnije da je to i pritisak na Tacija s obzirom na to da je on odmah nakon dolaska iz Amerike kazao da je tamo bio personalno ispred svoje partije, a odlicno znamo da ga je Institut za mir pozvao kao predstavnika partije", rekla je Rada Trajkovic za B2-92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.