Putinova nova odluka: Imenovan novi ministar

Izvor: B92, 25.Maj.2022, 17:43

Putinova nova odluka: Imenovan novi ministar

General-major Aleksandar Kurenkov imenovan je na mesto ministra za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda.

Predsednik Rusije Vladimir Putin predstavio je novog ministra.

"Predsednik Rusije Vladimir Putin je ukazom imenovao general-majora Kurenkova Aleksandra Vjačeslavoviča na mesto ministra Ruske Federacije za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda", navodi se na sajtu Kremlja. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"U vezi sa tim što je Savet Federacije potvrdio kandidaturu Aleksandra Kurenkova na mesto ministra za vanredne situacije, mi očekujemo da će danas Vladimir Putin u Nacionalnom centru za upravljanje u kriznim situacijama predstaviti ostalim članovima službe novog ministra", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Predsednik u retkim slučajevima predstavlja ministre, obično to radi premijer.

General-major Kurenkov ranije je radio u Federalnoj službi bezbednosti (FSB) i Federalnoj službi zaštite (FSO), nakon toga je bio zamenik šefa Nacionalne garde Rusije (Rosgvardije).

Podsetimo, ministar za vanredne situacije Rusije Evgenije Ziničev tragično je stradao 8. septembra spasavajući život režisera Aleksandra Meljnika na međuresornim vežbama u Noriljsku. Ruski lider je u septembru 2021. godine posthumno odlikovao stradalog ministra medaljom i proglašen je za heroja Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.