Izvor: Nezavisne Novine, 18.Avg.2018, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putinov svadbeni poklon austrijskoj ministarki - Kozaci

BEČ - Predsjednik Rusije Vladimir Putin stigao je danas u Austriju, gdje će biti gost na svadbi ministarke inostranih poslova Austrije Karin Knajsel, a kao poklon doveo je - kozački ansambl.

Austrijski mediji bilježe da je šef ruske države nešto poslije podneva sletio na aerodrom u Gracu, a takvu pažnju, počev od sletanja, dolasku Putina pridaju zbog činjenice da je njegova privatna posjeta svadbi ministarke >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << naišla na veliku buru u političkoj javnosti zemlje, jer je Rusija pod sankcijama EU, a Austrija predsjedavajuća Uniji.

Putin će u Austriji boraviti svega par sati pošto u 18 časova ima sastanak sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel na jednom njemačkom dvorcu.

Ministarka inostranih poslova, koja se ne obazire na kritike, mada se takvom gostu poziv i ne otkazuje, udaje se za biznismena Volfganga Majlingera u Sulctalu, u južnom dijelu pokrajine Štajerska.

"Mladenci" će biti u narodnoj nošnji, vjeruje se i dobar broj zvanica, a pisutvovaće, razumije se, mladine kolege, članovi austrijske vlade. Među njima je i šef poslaničkog kluba Slobodarske partije Austrije (FPO) Johan Gudenus sa suprugom Tajanom, srpskog porijekla, i sa zajedničkom kćerkom.

Pošto je Knajsel veliki ljubitelj pasa rase njemački bosker, njena dva boksera Vinston i Džeki, koji su dobili imena po Vinstonu Čerčilu i Džeki Kenedi, prisustvovaće svadbi, a spekuliše se i da bi mogli unijeti prstenje kojim će se par, koji nema djecu, zavjetovati na vječnu ljubav.

Ruski predsjednik Putin kao poklon Knajselovoj doveo je ansambla Kozaka.

Prisustvo predsjednika Rusije kritikovala je uveliko proteklih dana opozicija, a poslanik Zelenih u Evropskom parlamentu Mišel Rejmon je čak zatražio ostavku šefice austrijske diplomatije.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.