Putin u Srbiji razmešta raketni štit

Izvor: Vesti-online.com, 17.Jan.2017, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Putin u Srbiji razmešta raketni štit"

Vladimir Vladimirovič Putin mogao bi da u Srbiji razmesti deo ruskog antiraketnog štita! Kao odgovor na ekspanziju NATO u Evropi, u Moskvi se ozbiljno razmatra instaliranje protivraketnog sistema S-400 na teritoriji "najvernijeg ruskog saveznika na Balkanu!"

Sve ovo tvrdi Mihail Aleksandrov, analitičar moskovskog Centra za vojnopolitičku analizu i savetnik Kremlja, koji dodaje da Putin razmišlja i o čvrsdtom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << vojnom savezu sa Srbijom. Prema njegovim rečima, eventualni ulazak Srbije u NATO bio bi veliki srpski nacionalni poraz Rusije.

Mihail Aleksandrov, koji u Rusiji važi za čoveka sa odličnim vezama i velikim uticajem u Putinovom kabinetu, tvrdi da EU "iza zavese" najstrašnije pritiska Srbiju da uđe u NATO.

Ako Srbiju ostqavimo bez podrške, ona može skliznuti u NATO, a to bilo ravno njenom nacionalnom porazu. To bi bio i strašan poraz Rusije, koja bi potpuno izgubila uticaj na Balkan posle puna dva veka - rekao je Aleksandrov.

Ovaj analitičar dodaje da Rusija opet ozbiljno razmatra mogućnost ideje o vojnom savezu sa Srbijom.

- Ta ideja bila je aktuelna krajem devedesetih, ali je tada Jeljcinova Rusija bila preslaba da bi prihvatila Miloševića. Sad su se stvari promenile i Rusija i Srbija imaju za to interes. Rusija ne želi da propusti šansu da se "ugura" u Srbiju, pa bi vojna baza u Srbiji, uz Tartus u Siriji bila pun pogodak jer bi bitno zakomplikovala operacije NATO na balkanu i u Sredozemlju.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Moskva

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.