Izvor: Nezavisne Novine, 12.Apr.2017, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin se ipak sastao sa Tilersonom i Lavrovim

MOSKVA - U Kremlju se održava sastanak predsjednika Rusije Vladimira Putina sa državnim sekretarom SAD Reksom Tilersonom, kojem prisustvuje i šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

To su istovremeno potvrdili Putinov portaprol Dmitrij Peskov i američka ambasada u Moskvi, prenose agencije.

Do susreta Putina i Tilersona je došlo nakon mnogih neizvjesnosti, a Peskov je ranije danas izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << da će Putin primiti šefa Stejt departmenta i Lavrova ukoliko oni budu smatrali razumnim da ga brifuju o ishodu svojih današnjih razgovora, prenosi TAS S.

AP navodi da se Putin sastao sa Tilersonom nakon što su SAD i Rusija razmijenile oštre optužbe u vezi sa napadom hemijskim oružjem u Siriji.

Agencija dodaje da agenda sastanka nije objavljena, ali da se očekuje da dvojica lidera diskutuju o neslaganju oko toga da li je sirijski predsjednik Bašar al Asad ili tamošnja opozicija odgovorna za prošlonedjeljni napad hemijskim oružjem nakon kojeg su SAD izvršile odmazdu raketnim napadom.

Navodi se da je moguća tema i navodno rusko miješanje u prošlogodišnju kampanju za predsjedničke izbore u SAD.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.