Putin produžio kontrasankcije

Izvor: B92, 20.Sep.2021, 20:16

Putin produžio kontrasankcije

Moskva -- Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je uredbu kojom se produžavaju ekonomske mere protiv država koje su uvele sankcije Ruskoj Federaciji.

Uredba će isteći 31. decembra 2022. godine, a informacija je objavljena na državnom sajtu.

"U periodu između 1. januara i 31. decembra 2022. godine važiće određene ekonomske mere koje je potpisao predsednik 6. avgusta", navodi se u uredbi, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenosi Tas.

U martu 2014. godine, zbog situacije u Ukrajini, Evropska unija i još neke zemlje, uključujući Australiju, SAD, Novi Zeland, Japan, Švajcarsku, uvele su sankcije Rusiji. Konkretno, zemlje su uvele sankcije pojedinim ruskim državljanima i službama koje potpadaju pod restriktivne mere, među kojima su i zabrane ulaska u zemlju i zamrzavanje bankovnih računa.

Kao odgovor na uvođenje sankcija, Putin je u avgustu 2014. godine potpisao dekret o kontramerama, pa je ruska vlada uvela sankcije na uvoz brojnih namirnica iz SAD, EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.