Putin potpisao: Rusija priznaje dokumente građana Donbasa

Izvor: B92, 18.Feb.2017, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin potpisao: Rusija priznaje dokumente građana Donbasa

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je dekret o priznavanju ličnih dokumenata i registarskih tablica stanovnika regiona Donbasa.

Dekred se odnosi na priznavanje dokumenata izdatih državljanima Ukrajine i licima bez državljanstva sa trajnim boravkom u nekim distriktima ukrajinskih regiona Donjecka i Luganska.

Pres služba Kremlja saopštila da je cilj ove uredbe da bi se "zaštitila prava i slobode >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osoba i građana i u skladu sa opšte prihvaćenim principima i normama međunarodnog humanitarnog prava", prenosi Tass.

Putin je, kako se navodi, naročito naglasio u dekretu da su te mere "privremene dok se ne pronađe političko rešenje za situaciju u nekim oblastima Donjecka i Luganska, na osnovu Minskih sporazuma".

"Ruska Federacija priznaje lična dokumenta, diplome, krštenice i registarske tablice koja su izdala relevantna tela (organizacije) koje de fakto deluju u tim oblastima, državljanim Ukrajine i licima bez državljanstva sa stalnim boravkom u ovim zonama", piše u dekretu.

Kako se dodaje, te osobe će moći da uđu bez viza u Rusiju na osnovu ličnih dokumenata izdatih u Donbasu.

Putin je dao instrukcije vladi da preduzme neophodne korake za primenu ovog dekreta koji stupa na snagu danom njegovog potpisivanja, dodaje ruska agencija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.