Putin o Kosovu: EU je uradila malo!

Izvor: Mondo, 17.Jan.2019, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin o Kosovu: EU je uradila malo!

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas u Beogradu da Rusija nije direktan pregovorač u procesu rešavanja pitanja Kosova ali da EU, koja jeste, tu nije učinila mnogo. Vučić: "Bez Rusije nema rešenja za Kosovo!".

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Rusija nije zadovoljna kako Evropska unija pristupa koovskom problemu i kako pokušava da razreši kosovsko pitanje!
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Ovo je ukratko ono što je predsednik Rusije Vladmir Putin poručio tokom posete Beogradu, odgovarajući na pitanje novinara u vezi sa "kosovskim čvorom".

"Rusija podržava obostrano prihvatljivo rešenje za Kosovo na osnovu rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN i zainteresovana je da Balkan ostane stabilan i bezbedan. Aktivno učestvujemo u rešavanju tog problema ali nismo direktan pregovarač. Evropska unija jeste, ali rezultati su slabi. Zajednice srpskih opština, po Briselskom sporazumu nema, nema ni srpske policije na severu Kosova, što je po Rezoluciji 1244...", rekao je predsednik Putin na konfrenciji za štampu pri kraju zvaničnog dela posete Beogradu.

PUTIN U BEOGRADU: Zvona i plotuni! (FOTO, VIDEO)

Putin je rekao da "nažalost u poslednje vreme kosovske vlasti preduzimaju provokativne korake kojim su zategli situaciju" i dodao da je "vojska Kosova direktno kršenje rezolucije 1244" i istakao da Rusija deli zabrinutost Srbije da takvi koraci vode destabilizaciji.

Vučić: Hvala! Putin: Braća smo! (FOTO, VIDEO)

Predsednik Vučić je na konferenciji istakao da je Rusija redovno upoznata sa situacijom na Kosovu i onime šta srpska strana radi tim povodom, ali i da Albanci ne žele kompromis.

"Bez Rusije nema nikakvog rešenja neće biti, a nisam optimitičan da će se do rešenja uskoro doći. Pre donošenja svakog rešenja posavetovaću se sa predsednikom Putinom", rekao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

VUČIĆ: ''Hoćemo najbolji i najeftiniji gas, a to je ruski!''

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se radi na izgradnji gasnog Turskog toka kroz Srbiju i da Srbija hoće za svoje građane najbolji i najeftiniji gas, a to je ruski gas..Upitan da li je razmatran nastavak Turskog toka i šta može ometati realizaciju projekta s obzirom na pritisak...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.