Putin je okupator, ako mu Tramp učini ustupke...

Izvor: B92, 12.Jul.2018, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Putin je okupator, ako mu Tramp učini ustupke..."

Brisel -- Predsednik Poljske Andžej Duda izjavio je, povodom samita Donalda Trampa i Vladimira Putina 16. jula,da bi bilo šokantno ukoliko bi Tramp učinio ustupke Putinu.

AP prenosi da je Duda, upitan da li ga brine da bi sastanak Putin-Tramp mogao da ima negativne posledice po Poljsku, kazao da očekuje da Tramp nastavi s američkom politikom podrške Varšavi.

"Bilo bi zaista šokatno ukoliko bi se ispostavilo da bi on (Tramp) povukao iz strategije obezbeđivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ovog dela sveta. I bilo bi šokantno ukoliko bi on (Tramp) učinio bilo kakve ustupke Vladimiru Putinu, posebno imajući u vidu to šta Rusija čini u Ukrajini. On (Putin) je okupator, agresor", kazao je Duda.

AP navodi da je poljski predsednik umanjio težinu podela između Trampa i drugih lidera država članica NATO na danas završenom dvodnevnom samitu u Briselu, rekavši da je za Poljsku važno da se došlo do nove posvećenosti obezbeđivanju regiona koji se nalazi blizu Rusije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.