Putin i Tokajev u više navrata razgovarali o Kazahstanu

Izvor: B92, 07.Jan.2022, 16:57

Putin i Tokajev u više navrata razgovarali o Kazahstanu

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je o situaciji u Kazahstanu u više navrata telefonom sa kazahstanskim predsednikom Kasim-Žomartom Tokajevom.

Putin je juče i danas razgovarao i sa liderima drugih zemalja u okviru vojnog saveza Organizacije ugovora o kolektivnoj bezbednosti (CSTO), rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, preneo je Rojters.

Čini se da su snage bezbednosti stavile danas >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pod kontrolu ulice glavnog grada Kazahstana nakon višednevnog nasilja, a predsednik koga podržava Rusija rekao je da je naredio svojim trupama da "pucaju i ubijaju kako bi ugušili ustanak u zemlji".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PUTIN I TOKAJEV OBAVILI HITAN RAZGOVOR: Sudbina Kazahstana je u njihovim rukama - "pucajte i ubijajte ako treba!"

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jan.2022

Ustanak mora biti ugušen..Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je o situaciji u Kazahstanu u više navrata telefonom sa kazahstanskim predsednikom Kasim-Žomartom Tokajevim, prenele su danas ruske novinske agencije pozvajući se na Kremlj...Putin je juče i danas razgovarao i sa liderima drugih...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Snage bezbednosti kontrolišu ulice Almatija, stiglo više od 70 aviona sa ruskim mirovnjacima

Izvor: RTS, 07.Jan.2022

Kazahstanske snage bezbednosti ponovo kontrolišu ulice najvećeg grada Alamatija, posle poruke predsednika Kasima Žomarta Tokajeva da je svojim trupama naredio da pucaju i ubiju one koje naziva "banditima i teroristima". . Dan nakon što je Moskva počela da šalje trupe u...

Nastavak na RTS...

"STANJE SE STABILIZUJE" Putin razgovarao sa predsednikom Kazahstana

Izvor: Blic, 08.Jan.2022, 12:43

Predsednik Kazahstana Kasim Žomart Tokajev, tokom dužeg telefonskog razgovora sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, detaljno je opisao situaciju u svojoj zemlji i istakao da se stanje stabilizuje, saopštila je danas pres služba Kremlja.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.