Putin: Puno ste uradili, prilika da vam uručim nagradu

Izvor: B92, 17.Jan.2019, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Puno ste uradili, prilika da vam uručim nagradu

Beograd -- Predsednik Aleksandar Vučić zahvalio se ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i naveo da su Srbija i Rusija iskreni prijatelji. Putin zahvalio na gostoprimstvu.

“Hoću iskreno da se zahvalim što ste mnogo energije, truda, rada, vremena, poštovanja i ljubavi uložili u napredak i razvijanje srpsko-ruskih odnosa”, rekao je Vučić na početku tet-a-tet sastanka sa ruskim liderom u Palati Srbija koji bi trebalo da traje jedan sat.

Vučić je napomenuo da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saradnja između Srbije i Rusije napreduje, da napreduje trgovinska razmena u ogromnim procentima.

“U svim sferama društvenog života napredujemo i naši odnosi napreduju i danas smo potpisali mnoge sporazume i tek ćemo potpisati. Svi naši dogovori i sporazumi po pitanju razvoja infrastructure, energetike, na najvišem su mogućem nivou. Zadovoljni smo vojno-tehničkom saradnjom. Ako se sećate, ja sam zbog toga ponosan, kad smo se upoznali pre šest godina u Sočiju, uglavnom smo razgovarali o tome kako Srbija da vraća dugove, danas Srbija nema probleme sa tim”, naveo je Vučić.

Zahvalio se Putinu za svu podršku koju Rusija pruža nezavisnosti Srbije, poštovanju intergiteta.

“Mislim da je Rusija uvek mogla da računa da ima saveznika u Srbiji”, naveo je Vučić.

Predsednik Rusije Vladimir Putin zahvalio se Vučiću, građanima Beograda i cele Srbije na gostoprimstvu.

“Jako mi je drago što imam mogućnost da posetim bratsku prijateljsku Srbiju i da razgovaramo o onome što smo uradili i što treba da uradimo”, naveo je Putin.

"Poštovani gospodine predsedniče, puno ste uradili poslednjih godina za razvoj rusko-sprskih odnosa i ja ću danas imati lepu priliku da vam uručim državnu nagradu za vaš doprinos svemu tome za sve što ste uradili", rekao je Putin Vučiću u uvodnom obraćanju, pre razgovora uz dve delegacije, u užem sastavu, iza zatvorenih vrata.

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin doputovao je danas u celodnevnu zvaničnu posetu Srbiji, gde mu je domaćin predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Pratite uživo na live blogu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić: Srbija uvek spremna na kompromis oko Kosova, ali nećemo pristati na poniženje

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Jan.2019

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija uvek spremna za razgovore i kompromis po pitanju Kosova, ali da neće pristati na poniženje...Nakon što je primio orden od predsednika Rusije Vladimira Putina u Palati Srbija, Vučić je rekao da je sagovornika obavestio o nedavnim događajima...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.