Putari očistili sneg, sada se bore s ledenom kišom

Izvor: Mondo, 04.Jan.2016, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putari očistili sneg, sada se bore s ledenom kišom

Ledena kiša počela je da pada u zapadnom delu Srbije, a putari su maksimalno angažovani na posipanju soli, izjavio je vd direktor Puteva Srbije, Zoran Drobnjak, i apelovao na vozače da bez preke potrebe noćas ne putuju.

Foto: Tanjug/Duđšan Aničić

Drobnjak je, tokom obilaska putarskih baza duž autoputa Beograd - Niš, izjavio da je oko 15 sati počela da pada ledena kiša na Rudniku, delu Ibarske magistrale, zatim na području Divčibara, Debelog Brda i Valjeva >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ka Bajinoj Bašti.

Bez rizle na autoputu

Drobnjak je objasnio da se na autoputevima i magistralnim putevima posipa samo so, dok se rizla koristi na određenim delovima magistralnih puteva, kao i na usponima na regionalnim putevima, dok se na regionalnim putevima u ravnici samo čisti sneg. Drobnjak je zahvalio svima koji u teškim uslovima trenutno rade na čišćenju snega, dodajući da je angažovano svih 2.170 radnika. "Hvala svim radnicima iz 25 preduzeća koji učestvuju u zimskom održavanju puteva", rekao je Drobnjak.

"Putari su spremni i dežuraju 24 sata. Vanredno je stanje i putari će posipati so i već smo zvali saobraćajnu policiju kako bi obratili više pažnje na te pravce", rekao je Drobnjak Tanjugu na putarskoj bazi Požarevac.

Prema njegovim rečima, angažovani su svi raspoloživi kapaciteti, odnosno 555 kamiona, 327 mašina (uterivači, grejderi i frezeri koje čiste sneg) i ukupno 2.170 radnika.

Drobnjak je rekao da su i dalje svi državni putevi prvog i drugog reda očišćeni od snega, odnosno autoputevi, magistralni i regionalni putevi.

On očekuje da će tokom noći ti putevi biti očišćeni od leda.

Tokom noći najviše problema se očekuje na Rudniku, Divčibarama, Debelom Brdu, na Čestobrodici i Mečki, rekao je Drobnjak.

Drobnjak je rekao da su Putevi Srbije za zimsko održavanje obezbedili tri milijarde dinara, od 15. novembra do 31. marta.

Inače, za godišnje održavanje državnih puteva u dužini od 15.000 kilometara izdvojeno je ukupno 18 milijardi dinara.

"Imamo dovoljno materijala za posipanje puteva - 65.000 tona soli i 150.000 tona rizle", rekao je Drobnjak.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Ledena kiša pada u zapadnoj Srbiji, putari rade punom parom

Izvor: Blic, 04.Jan.2016

Ledena kiša počela je da pada u zapadnom delu Srbije, a putari su maksimalno angažovani na posipanju soli, izjavio je vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak i apelovao na vozače da bez preke potrebe noćas ne putuju...Drobnjak je, tokom obilaska putnih baza duž autoputa Beograd-Niš,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.