Putari Nibens grupe najavili od sutra blokade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Avg.2011, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putari Nibens grupe najavili od sutra blokade

BEOGRAD -

Putari Nibens grupe najavili su da će sutra organizovati protestnu blokadu trake u izgradnji na Koridoru 10, kao i graničnih prelaza i naplatnih rampi, nakon što su njihovi sindikati večeras ocenili da nisu ispunjeni zahtevi da im se isplate zaostale zarade i obezbede sredstva za neometan nastavak rada.

Na sastanku predsednika sindikata preduzeća za puteve "Vranje", "Niš", "Kragujevac", "Beograd" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i "Vojvodinaput Bačkaput", u sastavu Nibens grupe, ocenjeno je da je danas "učinjen pokušaj, isplatom samo jedne zarade u dva preduzeća, da se radnici razjedine".

"Sutra će se pristupiti blokadi na Koridoru 10, kao i drugim aktivnostima na različitim tačkama u Srbiji. Od srede će se svi radnici pomenutih preduzeća pridružiti blokadi Koridora 10 i to će trajati sve dok ne budu ispunjeni svi zahtevi", navedeno je u saopštenju.

Direktorka marketinga AIK banke, koja je najveći finansijski poverilac Nibensa, Ana Inđić rekla je ranije da su se banke dogovorile o restrukturiranju tog poslovnog sistema i da samo od države zavisi kada će putari dobiti zaostale plate.

Predsednica Samostalnog sindikata putara Srbije Sonja Vukanović je, međutim, rekla Tanjugu da banke i država "vrte radnike u krug".

"Molili smo AIK banku da odloži naplatu potraživanja kako bi radnici mogli da počnu da primaju plate i ponovo rade, ali ta banka i dalje traži od Puteva Srbije garanciju, odnosno da moraju da obezbede AIK banci taj novac bez obzira da li će ga radnici Nibens grupe zaraditi u narednom periodu", navela je Vukanović.

Prema Vukanovićevoj, vlasnik Nibens grupe Milo Đurašković koji je u maju uhapšen zbog zloupotrebe službenog položaja je prilikom zaduživanja kod AIK banke kao garanciju unapred založio novac koji Nibens grupa treba da dobija za održavanje puteva.

Vukanović je rekla da joj je generalni direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak u petak kazao da ne može da podrži takav zahtev AIK i da će radnici dobiti novac tek kada od banke bude dobio potpisan papir u kome je navedeno da neće uslovljavati isplatu tog novca.

Ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić je u subotu izjavio da je isplata novca putarima mogla već da počne, a da će banke u narednih nekoliko dana odblokirati račune preduzeća Nibens grupe.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putari u utorak blokiraju Koridor 10

Izvor: Beta, 08.Avg.2011

BEOGRAD, 8. avgusta 2011. (Beta) - Zaposleni u pet putarskih preduzeća iz Nibens grupe blokiraće u utorak gradilišta na Evropskom putnom koridoru 10 kroz Srbiju, saopštio je u ponedeljak Samostalni sindikat putara Srbije...Predsednik Sindikata Bačkaput Djuro Trivunović kazao je agenciji Beta...

Nastavak na Beta...

Putari blokiraju Koridor 10

Izvor: Radio 021, 09.Avg.2011, 00:44

Putari najavili da će sutra blokirati traku u izgradnji na Koridoru 10 kao i granične prelaze i naplatne rampe, nakon što su njihovi sindikati večeras ocenili da nisu ispunjeni zahtevi da im se isplate zaostale zarade i obezbede sredstva za neometan nastavak rada.

Nastavak na Radio 021...

Putari blokiraju granice

Izvor: B92, 09.Avg.2011

Beograd -- Putari preduzeća "Bačka put" iz Novog Sada blokrali su danas saobraćaj na auto-putu Beograd - Horgoš. Niški putari odblokirali deo Koridora 10 prema Sofiji...Putari "Nibens grupe" ranije su najavili da će danas organizovati protestnu blokadu trake u izgradnji na Koridoru 10, kao i graničnih...

Nastavak na B92...

Putari blokiraju Srbiju! (FOTO)

Izvor: S media, 09.Avg.2011

Putari Bačkaputa zaustavili radove na Koridoru 10, kod petlje blizu Vrbasa. Niški putari odblokirali deo autoputa Niš - Sofija. Radnici preduzeća za puteve Vranje takođe odblokirali ulaz u grad. Putari najavljuju da će danas blokirati granični prelaz Horgoš. .. GALERIJA SLIKA ..Srpski putari...

Nastavak na S media...

Srbija:Putari na Koridoru 10 počeli blokade

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Avg.2011

Nezadovoljni radnici pet putarskih preduzeća iz "Nibens" grupe počeli su blokade gradilišta na Koridoru 10 kroz Srbiju, jer im nisu ispunjeni zahtjevi za isplatom zarada i nisu obezbijeđena sredstva za nastavak rada.    Putari preduzeća "Nibens" grupe - "Bačkaput" i "Vranje" - krenuli su prema...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Putari Nibens grupe najavljuju od sutra blokade

Izvor: Economy.rs, 09.Avg.2011

Putari Nibens grupe najavili su da će sutra organizovati protestnu blokadu trake u izgradnji na Koridoru 10, kao i graničnih prelaza i naplatnih rampi, nakon što su njihovi sindikati večeras ocenili da nisu ispunjeni zahtevi da im se isplate zaostale zarade i obezbede sredstva za neometan nastavak...

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.