Pustolov preplivao skoro 3000 km oko Velike Britanije

Izvor: N1 televizija, 04.Nov.2018, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pustolov preplivao skoro 3000 km oko Velike Britanije

Britanski pustolov Ros Edžli postao je prvi čovek u svetu koji je isplivao 2865 kilometara oko Velike Britanije, trijumfalno u nedelju stupivši na obalu grada Margejta nakon pet meseci, pišu britanski mediji.

Tridesettrogodišnjak iz Grantama u Linkolnšajeru poduhvat je započeo 1. juna u Kentu. Odlučio je da pliva u smeru kazaljke na satu.

Tokom avanture nijedanput nije kročio na kopno, a povremeno se odmarao na brodiću koji ga je pratio.

Edžli, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je dnevno plivao šest sati, a šest se odmarao u čamcu, na putu se borio sa snažnim strujama, ubodima stotina meduza i bolnim jezikom koji je 'nagrizla' slana morska voda.

Tokom svog putovanja potrošio je oko 500.000 kalorija i pojeo oko 500 banana koje su mu omogućile da konstantno dobija energiju potrebnu za enormne fizičke napore.

Polovinom avgusta oborio je svetski rekord u najdužem plivanju na otvorenom moru što ga je dotad držao Francuz Benoa Lekomt, a iznosio je 73 dana. Lekomt, koji živi u SAD, 1993. godine preplivao je Atlantski okean, prešavši 6400 kilometara od Masačusetsa do Francuske.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Rekorder: Preplivao skoro 3.000 kilometara bez odmora na kopnu

Izvor: B92, 04.Nov.2018

Britanski pustolov Ros Edžli postao je prvi čovek u svetu koji je isplivao 2865 kilometara oko Velike Britanije, trijumfalno u nedelju stupivši na obalu grada Margejta nakon pet meseci, pišu britanski mediji...Tridesettrogodišnjak iz Grantama u Linkolnšajeru poduhvat je započeo 1. juna u Kentu....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.