Pušteni napadači na novinare TV BiH

Izvor: B92, 08.Mar.2012, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pušteni napadači na novinare TV BiH

Novi Pazar -- Nakon policijskog zadržavanja od 48 sati, istražni sudija u Novom Pazaru ukinuo je pritvor dvojici vehabija, koji su napali novinarsku ekipu federalne TV BiH.

To, međutim, ne znači da oni neće odgovarati za delo nasilničkog ponašanja, uništenja i oštećenja tuđe stvari, kažu u tužilaštvu u Novom Pazaru. Inače, Abit P. i Izudin C. pušteni su nakon što je od njih uzeta izjava o tom događaju.

Novinar i snimatelj sarajevske Federalne televizije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napadnuti su u neposrednoj blizini objekta u kome klanjaju vehabije u centru Novog Pazara. Kako je, nakon napada, izjavio novinar Federalne TV Avdo Avdić, incident se dogodio kada je Abit Podbičanin, koji rukovodi vehabisjkom zajednicom (džematom) u Novom Pazaru, prišao novinarskoj ekipi i zatražio da izbrišu sve što je do tada bilo snimljeno.

Ovo nije bio prvi put da pripadnici radikalnog islamskog pokreta napadaju novinare u Novom Pazaru.

Nije poznato koliko vehabija živi u Novom Pazaru, ali je evidentno da ih u poslednjih petnaestak godina ima sve više.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napadači na sarajevske novinare pušteni iz pritvora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2012

NOVI PAZAR -..Nakon policijskog zadržava od 48 sati, istražni sudija u Novom Pazaru ukinuo je danas pritvor za dvojicu pripadnika vehabijskog pokreta, Abita P. (25) i Izudinu C. (23), koji su u utorak fizički nasrnuli na novinsku ekipu Federalne TV BiH i oštetili im kameru, rečeno je danas Tanjugu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.