Pušten Srbin koga su uhapsili kosovski specijalci

Izvor: RTS, 29.Avg.2012, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pušten Srbin koga su uhapsili kosovski specijalci

Nakon pretresa porodične kuće u Čaglavici i privođenja kosovski Srbin Nebojša Đokić pušten na slobodu. Policija nije ostavila nikakav pisan trag o pretresu, niti nalog za privođenje.

Kosovski Srbin Nebojša Đokić koga su pripadnici specijalne jedinice policije Kosova ROSU privele, nakon što su pretresli njegovu porodičnu kuću u Čaglavici, pušten je na slobodu, objavio je KIM radio.

"Nebojša Đokić priveden je danas i odveden u Uroševac odakle je nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << davanja izjave pušten kući", prenosi čaglavički radio ne navodeći objašnjenje zbog čega je Đokić priveden.

Članovi porodice Đokić rekli su za KIM radio da se Nebojša još oporavlja od traume i povreda zadobijenih u martovskom nasilju 2004. godine kada je na njega pucano prilikom upada u Čaglavicu više hiljada albanskih demonstranata.

Nebojša Đokić je tada zadobio prostrelnu ranu desne noge posto je pogođen  iz snajpera.

Specijalci, nakon privođenja, nisu ostavili nikakav zapisnik o pretresu kuće, niti nalog za privođenje, objavio je radio. U kući, u koju su specijalci ušli oko 10 sati, sve prostorije su detaljno pretresene, nameštaj i stvari ispreturane.

Pripadnici ROSU u domu Đokića nisu pronašli oružje, ali su zaplenili novac, za koji ukućani kažu da je porodični i da imaju dokumentaciju koja dokazuje njegovo poreklo.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi rekao je da je akcija izvršena po nalogu javnog tužioca Euleksa iz Uroševca i da detalje ne može da otkriva u interesu istrage.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.