Pušten Iračanin osumnjičen za ubistvo Nemca

Izvor: B92, 18.Sep.2018, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pušten Iračanin osumnjičen za ubistvo Nemca

Berlin -- Iračanin azilant koji je bio osumnjičen da je nožem na smrt izbo Nemca u Kemnicu pušten je iz pritvora nakon što ga je nemački sud oslobodio optužbi.

To su saopštili njegov advokat i tužilaštvo.

Istovremeno, Sirijac, koji je zajedno sa Iračaninom usmrtio Nemca, ostaje u pritvoru, navelo je tužilaštvo, a prenela agencija Rojters.

Treći osumnjičeni još je u bekstvu, a tužilaštvo sumnjiči njega i Sirijca za ubistvo 35-godišnjeg stolara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Kemnicu.

Advokat Iračanina izjavio je da je njegov klijent proveo tri sedmice iza rešetaka "bez postojanja osnovane sumnje".

Ubistvo u Kemnicu izazvalo je proteste, a danas je zbog toga smenjen i šef nemačke bezbednosne službe Hans Georg Masen.

Masen je, inače, bio izložen kritikama zbog toga što je izneo sumnje u autentičnost video snimka u kojem se vide demonstranti, krajnji desničari, kako jure migrante nakon ubistva Nemca u Kemnicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SLUČAJ KEMNIC Pušten Iračanin osumnjičen za ubistvo Nemca

Izvor: Blic, 18.Sep.2018

Iračanin azilant koji je bio osumnjičen da je nožem na smrt izbo Nemca u Kemnicu pušten je danas iz pritvora nakon što ga je nemački sud oslobodio optužbi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.