Pusić: Nema formalnih prepreka za ulazak u Šengen

Izvor: Prva.rs, 30.Jul.2015, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pusić: Nema formalnih prepreka za ulazak u Šengen

Za to, kako je rekla, nema formalnih prepreka i ako evropska inspekcija 2016. oceni da su ispunjeni svi uslovi, Hrvatska treba, može i mora ući u Šengen.
Vlada je danas donela konačnu odluku o izlasku Hrvatske iz Arbitražnog sorazuma o rešenju granice sa Slovenijom, nakon čega su pojedini slovenački zvaničnici pozvali da Ljubljana Zagrebu blokira ulazak u Šengensku zonu.
"Naredne godine najavila se inspekcija koja će prekontrolisati jesmo li udovoljili svim uslovima, na osnovu >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << toga će se, ukoliko nalaz bude pozitivan, konstatovati da smo zadovoljili, te da Hrvatska treba, može i mora ući u Sćengen", rekla je Pusićeva, prenela je Hina.
Podsetila je da je Slovenija ušla u Šengen sa identičnim problemom kao i Hrvatska i u tom pogledu formalnih prepreka očito nema, rekla je Pusić.
"Ako bilo ko hoće ponovno da se uvlačiti u takvu vrstu igara, to zaista nije više za našu vladu", rekla je ona.
Prema Šengenskom sporazumu državljani zemalja članica Evropske unije mogu slobodno da se kreću po teritoriji drugih država članica bez legitimisanja.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Pusić: Nema prepreka za ulazak u Šengen

Izvor: B92, 30.Jul.2015

Prva potpredsednica Vlade Hrvatske i ministarka Vesna Pusić odbacila je mogućnost da Slovenija blokira ulazak Hrvatske u Šenegnsku zonu...Za to, kako je rekla, nema formalnih prepreka i ako evropska inspekcija 2016. oceni da su ispunjeni svi uslovi, Hrvatska treba, može i mora ući u Šengen...Vlada...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.