Puriša Đorđević: Imponujem brojem godina

Izvor: Politika, 08.Sep.2011, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Puriša Đorđević: Imponujem brojem godina

BEOGRAD – Doajen srpske kinematografije Mladomir Puriša Đorđević (87) izjavio je danas Tanjugu da je program o njegovom delu, koji će sutra biti održan u Legatu Čolaković, za njega prijatno iznenađenje.

„To je bila inicijativa Muzeja savremene umetnosti. Ja ne mogu nikome da kažem: Molim vas, prikažite moje filmove”, skromno je primetio autor koji je u plodnoj višedecenijskoj karijeri kao reditelj i scenarista snimio više od 60 ostvarenja.

„Sve to zavisi >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << od ljudi koji se bave filmom. Oni se ponekad mene sete, a ponekad me zaborave, što je sasvim prirodno”, dodao je on.

Đorđević je duhovito napomenuo da se nalazi u dobu „kada više imponuje brojem godina”, nego sledećim filmovima za koje ne zna da li će ih snimiti.

U Legatu Čolaković sutra će biti prikazana čuvena trilogija „San”, „Jutro” i „Podne” i održan razgovor u kojem će pored autora učestvovati Dinko Tucaković, Srđan Vučinić i Stevan Vuković, uz projekciju Đorđevićevog autobiografskog dokumentarca „Alegro ma non tropo”.

Biće predstavljena i publikacija „Puriša Đorđević: San, Jutro, Podne” - prvo izdanje iz edicije Muzeja savremene umetnosti „Bioskop sveske”.

Đorđević je izjavio da još ne može da komentariše sadržaj te publikacije.

„Ne znam šta je napisano. Ja se apsolutno nisam mešao u taj program. To je za mene prijatno iznenađenje”, rekao je on.

Tanjug

objavljeno: 08.09.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.