Pupović: Dobra kosa mora da bude i u dobrim rukama

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Jun.2017, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pupović: Dobra kosa mora da bude i u dobrim rukama

Kosidba na Plavincu kod Smedereva ove godine okupila je 191 kosača iz 30 gradova Srbije i regiona, najmlađi kosac je imao sedam godina a najstariji 82. godine.

Trajala je nekokliko dana, a glavna svečanost održana je sinoć na kojoj je prvo mesto u muškoj kategoriji osvojio Slaviša Pupović iz Prijepolja, dok je u ženskoj kategoriji prva Cveta Knežević.

Dragan Rogan predsednik udruženja kosača i jedan od organizatora kosidbe rekao je agenciji Beta da je ove >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << godine i pored loših vremenskih uslova došao veliki broj kosaca.

"Fantastičan je odziv, fantastčna je atmosfera, što je dokaz da ljudi vole da dolaze na manifestacije ovog tipa", rekao je Rogan.

Posetioci i kosači su pored takmičarskog dela mogli da uživaju u drugim manifestacijama, a Rogan je posebno izdvojio etno izložbu.

Pobednik Saša Pupović rekao je da je "tajna njegove pobede u velikom iskustvu i radu jer kako kaže poljoprivredom se bavi od svoje četvrte godine".

"Kose nisu sve dobre, ne mogu sve najbolje da se naoštre, više od pola zavisi od čoveka i njegovog rada, dobro je kad je kosa kvalitetna, ali mora da bude i u dobrim rukama" rekao je Pupović.

Cveta Knežević kaže da joj je ove godine dobila tri nagrade za kosidbu, prva je bila u Bačkom Dobrom polju, na međunarodmnm takmičenju u Sloveniji bila je druga i evo sada u Plavincu kod Smedereva ponovo prva.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.