Pupovac: Tako se ne ide u Evropu

Izvor: Vesti-online.com, 03.Feb.2013, 06:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pupovac: Tako se ne ide u Evropu

Protesti kakav je bio onaj u Vukovaru protiv uvođenja dvojezičnosti sasvim sigurno ne idu uz državu koja za nekoliko meseci treba da postane članica Evropske unije, rekao je potpredsednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac.

Osudio protest u Vukovaru protiv uvođenja ćirilice: Milorad Pupovac  

Jedan od lidera Srba u Hrvatskoj kaže da ga posebno brine to što se, zbog izbora, često organizuju skupovi kojim se produžava ratno stanje. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Oni koji šalju poruke da je i u Vukovaru trebalo organizovati Oluju, na Hrvatsku navlače dodatnu odgovornost

etničkoga čišćenja i još jednom podsećaju na tu vrstu optužbi i na tu vrstu iskustva, rekao je Pupovac.

 

 

Da je skup protiv uvođenja ćirilice na području Vukovara bio pomalo predizborni misli i predsednik saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Furio Radin.

 

 

Čuo sam da se traži pedesetogodišnji moratorijum na uvođenje ćirilice i srpskog jezika. Da je to primenjeno u Istri, ni danas se tamo još ne bi govorio italijanski, rekao

je Radin.

 

Prema njegovim rečima, zakon mora da se primeni, a o dinamici treba trezveno razgovarati.Svi mediji u Hrvatskoj ističu da je skup u Vukovaru protekao bez incidenata, ali je posle toga u Borovu pretučen sin pravoslavnog sveštenika.

 

Policija je potvrdila da je došlo do fizičkog sukoba i saopštila da traga za napadačima.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.