Pupovac: Dvojezične table pitanje za celu Hrvatsku

Izvor: B92, 24.Jul.2019, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pupovac: Dvojezične table pitanje za celu Hrvatsku

Predsednik SDS S-a Milorad Pupovac izjavio je da očekuje od svih, da se više angažuju protiv produbljivanja podela, netolerancije i nesprovođenja zakona.

"Mislim da je pogrešno razmišljati da je to stvar vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave i Grada Vukovara. To je stvar društva i hrvatske države, kao i politike uopšte. Bilo je od početka nepošteno celu stvar svaliti na Vukovar i tamošnje okolnosti", rekao je Pupovac.

On je dodao da Vukovaru u tom problemu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << treba pomoći kao što je to urađeno 1996. s mirnom reintegracijom, politikom obnove i poverenja.

Pupovac je naglasio da je jučerašnja sednica Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina za cilj imala da pokaže da ni gradonačelnik ni odbornici u Vukovaru nisu sami, a da je u tom pravcu išla i odluka Ustavnog suda, koji je odredio da prava srpske nacionalne manjine u tom gradu moraju da se unaprede.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.