Izvor: N1 televizija, 25.Sep.2018, 12:03 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Punjeni plavi patlidžan na vegetarijanski način
U novoj Mr. Kitchen epizodi Sloba Stefanović i njegova gošća Baya Bangue Namkosse su nas iznenadili vrlo ukusnim vegetarijanskim receptom.
Sastojci:
- 2 patlidžana
- šolja unapred skuvanog sočiva
- 100 g dimljenog tofua
- rehidrirani vrganji, naseckani
- srednji crni luk
- 2 paradajza bez kože
- kokosovo ulje
- zacini (bosiljak, so, biber)
Priprema:
Preseći plavi >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << patlidžan na polovine i izdubiti sredinu. Prodinstati crni luk na kokosovom ulju, dodati vrganje, sočivo/tofu, sitno seckanu sredinu patlidžana, dodati sitno seckani paradajz i začine. Posle 15 -tak minuta krčkanja puniti polovine od plavog patlidžana i preko posuti narendani parmezan. Kratko zapeći u rerni.
Pogledajte novu epizodu kulinarske emisije "Mr. Kitchen" koja se emituje na TOP kanalu, radnim danima od 17.40h.
Izvor: TOP