Puljić: Dolazak pape važan za cijelu BiH

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Mar.2015, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Puljić: Dolazak pape važan za cijelu BiH

MOSTAR - Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić ocijenio je danas da je posjeta pape Franje BiH, najavljena za 6. jun, jako važna za cijelu zemlju.

Zbog vijesti o ovoj posjeti, kaže Puljić, BiH i Sarajevo su došli u centar pažnje svjetske javnosti.

"Mnogi svjetski političari počeli su pokazivati više interesovanja za zemlju u koju dolazi papa i više je neće gurati na rub nerazumijevanja i nepažnje", rekao je Puljić u Mostaru nakon zasjedanja Biskupske konferencije >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << BiH.

On je podsjetio da je papa Franjo najavio da u prvom redu dolazi kao pastir, ali i da ohrabri vjeru i procese mira i dijaloga.

Govoreći o pripremama za dolazak poglavara Rimokatoličke crkve, Puljić je naveo da papinu posjetu dogovaraju tri strukture - protokol Vatikana, državna i crkvena komisija.

Predsjednik Biskupske konferencije BiH banjalučki biskup Franjo Komarica rekao je da je BiH, nakon Albanije, izabrana kao druga zemlja koju će papa posjetiti.

"To očigledno nije bez razloga, jer znamo da je papa Franjo, ali i njegovi prethodnici, u svojim dosadašnjim pohodima išao u one zemlje gdje je to bilo važno za tamošnju Katoličku crkvu, njen život i doprinos opštem dobru", poručio je Komarica.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.