Pucao u majku, pa se razneo bombom

Izvor: Blic, 28.Maj.2010, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pucao u majku, pa se razneo bombom

Prijedor - Milenko Stijepić (35) iz Busnova, juče je oko sedam sati ujutru ispred porodične kuće pucao iz automatske puške u majku Ginu Stijepić (72), nakon čega je aktivirao i ručnu crnu bombu i ubio se. Dogodilo se to nakon što su sin i majka, kao i svako jutro, popili kafu. Gini Stjepić lekari su spasili život u poslednjem trenutku. Nakon lečenja nesretna starica će se vratiti u pustu kuću u kojoj se juče ubio njen sin, a pre 15 godina i njen suprug, Milenkov otac.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Meštani kažu da su i sin i majka bili psihički bolesni, ali ne i agresivni, da su živeli u bedi i izbegavali društvo komšija i rođaka.

Nakon što su se začuli rafali i eksplozija, policiju je nazvala anonimna ženska osoba i prijavila slučaj, a odmah je obaveštena i Hitna pomoć. Prijedorski policajci su na mestu tragedije pronašli automatsku pušku, čaure i gelere od ručne bombe. Ranjena Gina Stijepić hitno je prevezena u Klinički centar Banjaluka.

Na Kliniku za anesteziju i intenzivno lečenje primljena je u 9,20 časova sa prostrelnim povredama grudnog koša i sa eksplozivnim povredama stomaka, grudnog koša i nogu.

- Prva radiološka pretraga ukazala je na obilno krvarenje, ali pacijentkinja je nakon intervencija stabilna, diše samostalno i u svesnom je stanju - navode u saopštenju iz KC-a.

Milenkov tetak Pero Dragić iz Saničana, koga smo zatekli na mestu tragedije, kaže da mirno jutro u skromnom domu Stijepića nije nagoveštavalo tragediju. Sin Milenko je bez ikakvog vidljivog razloga, pola sata nakon što je s majkom popio kafu, uzeo pušku i bombu, izašao u dvorište i pucao u majku Ginu, a potom je aktivirao ručnu bombu i presudio sebi.

- Milenko je bio na ratištu, posle toga nigde nije mogao naći posao, a završio je srednju tehničku školu. Majka je primala minimalnu penziju. Oboje su bili bolesni. Milenkov otac je pre 15 godina takođe izvršio samoubistvo, obesivši se u šupi pored kuće - kaže Dragić.

On navodi da je Milenko živeo sa majkom sve vreme, a dve sestre su udate. Dragić ističe da je u poslednjih osam meseci Milenko pokazivao psihičku nestabilnost.

- Izbegavao je komšije i narod, stalno je hodao po šumi i nosio pušku sa sobom. Nikad nikog nije napadao niti se svađao, ali nigde od kuće nije išao - priča tetak pokojnog Milenka.

Komšije Jovo Stijepić i Brane Starčević su juče ujutru kad su čuli detonaciju od bombe dotrčali i pronašli Milenka i majku Ginu u lokvama krvi. Odmah su pozvali Hitnu pomoć, nakon čega je došla na uviđaj i policija. I drugi meštani Busnova su šokirani tragedijom, iako su majku i sina slabo poznavali.

Dežurni tužilac Područne kancelarije Prijedor, Okružnog tužilaštva Banjaluka Vukašin Kondić naveo je da će istraga biti obustavljena, jer je izvršilac krivičnog dela mrtav.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.