Pucanje brane u Indoneziji odnelo 77 žrtava

Izvor: RTS, 28.Mar.2009, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pucanje brane u Indoneziji odnelo 77 žrtava

U velikom poplavnom talasu, koji je nastao zbog pucanja nasipa u predgrađu Džakarte poginulo 77 ljudi, a 100 osoba se vodi kao nestao.

Veliki talas vode nastao pucanjem nasipa u predgrađu Džakarte odneo je 77 života, a još se 100 ljudi vodi kao nestalo, saopštili su zvaničnici.

Dobrovoljci i službe spasavanja pokušavaju da pronađu osobe nestale nakon pucanja nasipa Situ Gintung, izgrađenog u vreme kolonijalne vladavine Holanđana, preneo je Rojters.

>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />"Broj stradalih bi mogao da poraste, a vlasti rade na pronalaženju nestalih", izjavio je portparol Agencije za prirodne katastrofe Prijadi Kardono.

Do nesreće je došlo zbog prekomerne kiše, usled koje se voda i blato survalo na gusto naseljeni deo grada, kao i zbog lošeg održavanja nasipa, ističu zvaničnici.

Usled pucanja nasipa sravnjeno je više od 300 kuća, a još 200 je poplavljeno, rekao je Kardono.

Vlasti su organizovale stanicu za pružanje pomoći u obližnjem univerzitetu, a više od 500 policajaca i vojnika nalazi se u ugroženom području, izjavio je portparol policije u Džakarti Krisnanda Dvilksana.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.