Prvorođena novosadska beba dobila 200.000 dinara

Izvor: B92, 02.Jan.2020, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvorođena novosadska beba dobila 200.000 dinara

Prva beba rođena u 2020. u novosadskom porodilištu Betanija je devojčica Lenka, a nju je danas posetio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

U tom porodilištu u prvim satima Nove godine rođeno je šest beba, a Grad je za prvorođenu novosadsku bebu obezbedio 200.000 dinara, a za svu decu sa teritorije Novog Sada koja se rode 1. januara po 50.000 dinara.

Lenku je rodila Danijela Dinčić, a kako je rekao upravnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << centra Vojvodine dr Ðorđe Ilić, sve majke i bebe su dobro.

Vučević je uputio srdačne čestitke svim porodicama koje su dobile prinovu.

"Neka nam Lenka donese sreću, a nema boljeg mesta da se započne nova godina od porodilišta. Grad Novi Sad obezbeđuje finansijsku pomoć porodicama sa decom, a prva beba u novoj godini dobija posebnu pažnju", rekao je Vučević.

Zahvalio je svim zaposlenima koji požrtvovano rade svaki dan, brinu o majkama i bebama i pružaju složene zdravstvene usluge.

"Ponosni smo na njih, i raduje nas da je u prvih 11 meseci prošle godine u Novom Sadu rođeno 200 više beba, što je 10 novih odeljenja u školama. Želimo da stalno proširujemo kapacitete vrtića i škola, da bude što više dece, i nastavićemo snažno da podržavamo porodice, da pored besplatnih udžbenika, vrtića, subvencija za privatne vrtiće i mnogih drugih mera, stalno proširujemo vidove pomoći", kaže gradonačelnik Novog Sada.

Poručio je da ljudi moraju da osete korist od boljeg budžeta i ekonomske situacije.

Izrazio je nadu da će ove godine početi radovi na blokovima B i C Kliničkog centra Vojvodine i da će rasti plate lekarima i drugim zaposlenima u zdravstvu.

Direktorka KCV Edita Stokić je u ime 3.600 zaposlenih čestitala Novu godinu svim građanima Novog Sada, i zahvalila gradonačelniku zato što podržava program prvorođene bebe.

Ona je istakla da se kontinuirano povećava broj novorođenih beba, kojih je prošle godine bilo 6.800.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.