Prvi predizborni skup Saše Jankovića

Izvor: RTS, 19.Feb.2017, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi predizborni skup Saše Jankovića

Kandidat za predsednika Saša Janković održao je večeras u Hali sportova "Ranko Žeravica" u Novom Beogradu prvi predizborni skup.
Javne ličnosti koje su podržale Sašu Jankovića poručuju da će samo glas Jankoviću obezbediti društvo bez nasilja "u kome institucije rade svoj posao, u kome se ceni rad i obrazovanje i gde su građani na prvom mestu".

Poručio je da će vratiti smisao postojanju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << institucija, da Srbija pripada svim njenim građanima i da je ono što ih spaja, a to je ljubav prema Srbiji, jače od svih podela i od svih razlika.
"Srbija može i mora bolje, institucije nisu krpe, naša družina nije bratija, a mi smo pošteni ljudi, a ne podanici", rekao je Janković.
Kako je rekao, želja mu je da svi budu svoji na svome, da niko nema apsolutnu vlast, a šajkača mu stoji u srcu, Evropa u glavi i jedno i drugo idu zajedno.
Janković je dodao da je bio državni službenik ali da nikada nije pomislio da je on država, te da stoga i zna kako da šta popravi i kako treba da funkcionišu institucije.
Istakao je i da neće da obećava da će nekoga nahraniti, zaposliti, lečiti, davati plate jer to treba da rade poslodavci, lekari.
Prema njegovim rečima, nije pitanje da li će on biti predsednik već da li će iko moći da radi svoj posao a da se ne klanja.
"Potrebna je država sa jasnim pravilima gde će službenici odgovarati pred zakonom a ne pred partijom", poručio je Janković.

Kako je rekao "tek će da ih koštaju lažne diplome, krađe penzija, štetni ugovori. Koštaće ih životi iz helikoptera i poplava".
"Ovo nije država – ovo je privatna firma radikalske porodice Topalović Vojislava, Tomislava i Aleksandra. Svađaju se oko plena, e dalje neće moći", rekao je Janković.
Konvenciji u novobeogradskoj Hali sportova prisustvuju potpisnici apela za Jankovićevu kandidaturu, kao i Dragan Šutanovac i Zoran Živković, predsednici Demokratske stranke i Nove stranke, koje su podržale njegovu kandidaturu za predsednika Srbije.
Podršku Jankoviću pružili su i predstavnici nekoliko nevladinih organizacija i grupa građana, kao i pojedinci iz javnog života Srbije.
Skupu su se, među ostalima, obratili i košarkaški stručnjak Dušan Duda Ivković i Šutanovac koji su pozvali građane da svoj glas na predsedničkim izborima daju, kako kažu, najboljem kandidatu Saši Jankoviću.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.