Prvi polestar će pokidati konkurenciju

Izvor: Mondo, 07.Dec.2018, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi "polestar" će pokidati konkurenciju

Da li moćni kupei sa oznakama AMG, M i RS treba da se pribojavaju dolaska ovog modela?

Sportski brend Volvoa, kompanija Polestar, intenzivno radi na finalizaciji svog prvog modela "polestar 1".

Prototip ovog kupea je trenutno u fazi verifikacije i prolazi brojna testiranja kako bi spremandočekao polovinu naredne godine za kada je zakazana premijera.

Podsećamo da će prvi "polestar" pokretati hibridni motor koji će razvijati 600 konjskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << snaga i "kamionskih" 1.000 Nm obrtnog momenta.

Foto: promo/Polestar

Prema najavama, samo na struju ovaj model će moći da pređe 150 kilometara, što je rekord kada su hibridi u pitanju.

Pored očekivanog ubrzanja, proizvođač insistira da i ostali elementi vožnje, poput upravljanja i oslanjanja, budu na vrhunskom nivou.

"Kada god vozite 'polestar 1', treba da odmah dobijete osećaj potpune kontrole i da automobil samo vas sluša, bez obzira šta uradili. Ovo je GT koji treba da bude jednostavan i udoban za svakodnevnu vožnju zahvaljujući glatkom i tihom hibridnom sistemu. Ali i spreman da pruži neverovatne performanse, kad god vozač to poželi", rekao je Polestarov glavni test vozač, Joakim Ridholm.

Foto: promo/Polestar

Sledeća runda testiranja je zakazana za početak 2019. u okviru koje će biti proizvedeni i prvi finalni automobili u Polestarovom proizvodnom centru u kineskom Čengduu, koji će uskoro biti završen.

Jedva čekamo da vidimo kako će se ovaj kineski Šveđanin (ili švedski Kinez) pokazati na drumu. A vi? Da li će pomrsiti račune moćnim kupeima Mercedesa, BMW-a, Audi, Aston Martina i drugih "faca"?

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.