Prvi glas razuma na KiM od 1999

Izvor: B92, 02.Feb.2015, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Prvi glas razuma na KiM od 1999"

"Prvi put posle 16 godina čuje se glas razuma sa KiM", navodi se u saopštenju Udruženja Đakovčana povodom izjave direktora prištinske televizije Batona Hadžiua.

Hadžiu, direktor televizije "Klan", juče je izjavio da gradonačelnica Đakovice Mimoza Kusari Ljilja treba da uputi izvinjenje raseljenim Đakovčanima koji su kamenovani na Badnje veče, a ne da ih poziva da ne dolaze u Đakovicu na predstojeće Zadušnice.

Hadžiu je, u emisiji "Slobodno srpski", koja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se emituje na mreži srpskih televizija na Kosovu i Metohiji, rekao da je ova poruka bila "politička i velika greška Mimoze Kusari".

"Kao i do sada, Srbi iz Đakovice, ne očekuju poziv od đakovačkih institucija za bilo koji verski praznik. Zašto poziv kada Đakovčani na Zadušnice idu u svoj manastir i obilazak grobova svojih predaka koji leže u tom gradu", navodi se u saopštenju predsednika Udruženja Đokice Stanojevića.

Udruženje Đakovčana žali za sudbinom nestalih Srba, Albanaca, Roma, Goranaca i ostalih nestalih pre i posle 1999. godine i oštro osuđuje zloupotrebu nestalih u političke svrhe, odnosno, u obračunu vlasti i opozicije u Prištini.

Prema rečima Hadžiua, gradonačelnica Đakovice treba da prihvati da raseljeni dođu u njen grad.

"Ona ima populistički pristup i to nije dobro, nije dobro za Kosovo posle toliko godina, jer na kraju krajeva u Đakovici i nema Srba, čega se boje?", rekao je Hadžiu.

Hadžiu navodi da pravi razlozi za demonstracije, koje su proteklih dana održane u Prištini, nisu ni Trepča, ni ostavka ministra za povratak Aleksandra Jablanovića, nego unutarstranački problemi.

On ističe da ministar za zajednice i povratak Jablanović treba da podnese ostavku jer neće moći normalno da obavlja svoj posao.

Prema njegovim rečima, Jablanović ''treba da radi za Srbe, a ne da sluša premijera Mustafu i potpredsednika kosovske vlade Tačija koji mu kažu da ostane na funkciji i da ne ide pod pritiskom, već, ako smatra, treba da podnese ostavku".

"Ni za Srbe nije dobro da on ostane tu, jer svako od ovih demonstranata koji je dobio pendrek po leđima u svakom Srbinu vidi Jablanovića", upozorio je Hadžiu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Đakovčani: Prvi glas razuma posle 16 godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Feb.2015

Udruženje Đakovčana izrazilo je danas zadovoljstvo zbog izjave direktora prištinske televizije "Klan" Batona Hadžiua da neko mora da se izvini raseljenim Srbina za kamenovanje, i ocenilo da je to prvi put nakon 16 godina da se sa Kosova i Metohije čuje glas razuma. .."Prvi put posle 16 godina...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.