Prva žena iz RS u mirovnoj misiji u Liberiji

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 13.Apr.2011, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva žena iz RS u mirovnoj misiji u Liberiji

Policijski službenik iz Doboja Sanela Bešlagić otputovala je danas za LIBERIJU, gdje će kao prva žena predstavnik Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske /RS/ učestvovati u Mirovnoj misiji UN u ovoj zemlji. Bešlagićeva je u MUP-u RS zaposlena od 2002. godine, gdje je obavljala poslove policajca, vođe Sektora policije i policajca za rad policije u zajednici u Policijskoj stanici Doboj1, saopšteno je iz MUP-a RS. Prva žena iz MUP RS koja učestvuje u mirovnim misijama >> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << UN kaže da je odlazak u Liberiju za nju veliki profesionalni izazov, a da je osnovni motiv sticanje novih iskustava i usavršavanje.

"Vjerujem da ću opravdati povjerenje koje mi je MUP ukazao ovim činom i da ću po povratku u RS svoje znanje i iskustvo prenijeti kolegama", rekla je Bešlagićeva.

U Mirovnoj misiji UN u Liberiji trenutno boravi jedan pripadnik MUP-a RS, dok su dva pripadnika MUP-a RS angažovana u Mirovnoj misiji UN na Kipru, a Ministarstvo ima i jednog svog pripadnika u Mirovnoj misiji UN u Sudanu.
 
Izvor:Srna

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.